Μενού

Τμήμα Σχολικής Συμβουλευτικής & Υποστήριξης

xrwmata kai paidia

Καινοτόμα προγράμματα

istock 000016226675xsmall

 • ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

  Το σύγχρονο Δημοτικό Σχολείο πρέπει να έχει στο επίκεντρό του το μαθητή, να είναι βιωµατικό και δηµιουργικό µε όλους τους συντελεστές του -εκπαιδευτικούς και μαθητές / τριες- συµµέτοχους, και να αποτελεί χώρο µάθησης, χαράς και δημιουργίας και όχι µόνο στείρας διδασκαλίας.

  Περισσότερα...

Δραστηριότητες και εκδηλώσεις του Δημοτικού μας:

 • ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

  Τα παιδιά του ΣΤ2 επισκέφτηκαν το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα στη Μαρίνα Φλοίσβου και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας με το Νεράιδα: ένα Παιχνίδι εν Πλω». Το πρόγραμμα περιελάμβανε σειρά από ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες από ειδικευμένους μουσειοπαιδαγωγούς.

  Περισσότερα...

 • ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ1

  Τα παιδιά του Δ 1 απόλαυσαν μια μοναδική εξόρμηση, χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, στο πάρκο του Άη Γιάννη, γνωστό και ως τα «Ξύλινα». Εκτός από το πολύ πράσινο και τα όμορφα μονοπάτια για περίπατο,

  Περισσότερα...

 • ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗ Δ' ΤΑΞΗ

  Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης επισκέφτηκαν τον Μάιο το Μουσείο Ακρόπολης. Το Μουσείο Ακρόπολης, από τα σπουδαιότερα στον κόσμο, περιλαμβάνει μοναδικά αριστουργήματα, κυρίως πρωτότυπα έργα της αρχαϊκής και κλασικής ελληνικής τέχνης, που συνδέονται άμεσα με τον ιερό βράχο

  Περισσότερα...

 • Η ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Β' ΦΑΣΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

  Tο Σάββατο 29 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Β' φάση του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικών για τους μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της χώρας μας. Η Σχολή μας (Ελευθερίου Βενιζέλου 10Α, Πειραιάς) ήταν εξεταστικό κέντρο για τα σχολεία του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από τις 10:00 έως τις 11:30 και κύλησε άψογα.

  Περισσότερα...

 • ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤ' ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

  Οι τελειόφοιτοι μαθητές του Δημοτικού ταξίδεψαν στην ιστορική πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο. Ανέβηκαν στο Παλαμήδι, μπήκαν στη φυλακή του Κολοκοτρώνη, επισκέφτηκαν τον Άγιο Σπυρίδωνα και έκαναν βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης με το τρενάκι. Και επειδή έπρεπε να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, μετά από μια πλούσια περιήγηση, αποζημιώθηκαν με δροσιστικό παγωτό, αλλά και νόστιμο φαγητό δίπλα στη θάλασσα!

  Περισσότερα...

 • ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΕ ΚΙ ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

  Μια στιγμή δική μας=Μια καλύτερη ζωή για όλους

  Κάθε σχολείο αξίζει να είναι ένα όραμα και να εμπνέει όλη τη σχολική κοινότητα. Στο δικό μας σχολείο, όλοι νοιαζόμαστε και όλοι συμμετέχουμε σε δράσεις που αναπτύσσουν την κριτική μας σκέψη, τη δημιουργικότητα μας, αλλά κυρίως το ομαδικό πνεύμα που κυριαρχεί, για να λειτουργεί το σχολείο μας σαν μια Κοινότητα.

  Περισσότερα...