• ΟΜΙΛΟΙ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2017-2018

  Η απόκτηση αλλά και η ανακάλυψη των δεξιοτήτων των μαθητών είναι ένας από τους στόχους της Σχολής μας. Υπάρχουν εξάλλου πολλά παιδιά που επιθυμούν πρόσθετη ενασχόληση σε τομείς που τα ενδιαφέρουν. Η Σχολή προτίθεται να καλύψει κάποια από τα ενδιαφέροντά τους και ανακοινώνει εγκαίρως το πρόγραμμά της, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι, με γνώση πλέον της απογευματινής ζώνης, να κάνουν τις επιλογές τους και να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους.
  Οι όμιλοι που πρόκειται να λειτουργήσουν είναι:

  READMORE

 • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

  Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 στο Ισόγειο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 10.00 έως και τις 15.00 για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών!

  READMORE

Η απόκτηση αλλά και η ανακάλυψη των δεξιοτήτων των μαθητών είναι ένας από τους στόχους της Σχολής μας. Υπάρχουν εξάλλου πολλά παιδιά που επιθυμούν πρόσθετη ενασχόληση σε τομείς που τα ενδιαφέρουν. Η Σχολή προτίθεται να καλύψει κάποια από τα ενδιαφέροντά τους και ανακοινώνει εγκαίρως το πρόγραμμά της, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι, με γνώση πλέον της απογευματινής ζώνης, να κάνουν τις επιλογές τους και να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους.
Οι όμιλοι που πρόκειται να λειτουργήσουν είναι:

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 στο Ισόγειο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 10.00 έως και τις 15.00 για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών!

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός!
Στις 8:00 για το Γυμνάσιο-Λύκειο, στις 10:00 για το Δημοτικό και στις 11:30 για το Νηπιαγωγείο!
Οι Αδελφές, η Διεύθυνση, οι Εκπαιδευτικοί και όλο το προσωπικό της Σχολής, ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και η Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc συνδιοργανώνουν στις 19, 20 και 21 Μαΐου 2017 στον Πειραιά το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο

H Σχολή μας, σε συνεργασία με τον Πειραϊκό Σύνδεσμο, διοργανώνει φέτος καλοκαιρινό camp για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, μετά τη λήξη της σχολικής περιόδου! Εξερευνήσεις στα βουνά της Πάρνηθας και του Υμηττού, μπάνιο στην παραλία του Σχοινιά, αθλητικές δράσεις στα γήπεδα μπάσκετ του Πειραϊκού και πολλές άλλες συναρπαστικές εμπειρίες υπό την εποπτεία έμπειρων καθηγητών φυσικής αγωγής!

Η Ελληνογαλλική Σχολή  Jeanne d' Arc,  με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη μαθητική οικογένεια, θα χορηγήσει και φέτος υποτροφίες για μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου.


Μενού

Κανονισμός Λειτουργίας Σχολικών Λεωφορείων

Aγαπητοί Γονείς,

Το Σχολείο μας επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή οργάνωση και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών λεωφορείων θεωρεί απαραίτητο να σας ενημερώσει για τον κανονισμό λειτουργίας των σχολικών λεωφορείων που χρησιμοποιούν τα παιδιά μας για τις μετακινήσεις τους από και προς το σπίτι.

Οι παρακάτω οδηγίες είναι σημαντικές για την ασφάλεια των παιδιών μας και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

 • Το γραφείο κίνησης του σχολείου είναι επιφορτισμένο με την οργάνωση της μεταφοράς των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία. Καθορίζει τα δρομολόγια και τις στάσεις παραλαβής και αποβίβασης των μαθητών, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του συνόλου των μαθητών. Καμία αλλαγή σε στάση δεν μπορεί να γίνει, εάν δε δοθεί άδεια από το γραφείο κίνησης.
 • Υπεύθυνος του γραφείου κίνησης είναι ο κ. Ευτύχιος Αρμακόλας. Είναι ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει σε θέματα δρομολογίων ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα σχετικό με τα σχολικά λεωφορεία.
 • Για το σχολικό έτος 2013-2014, ο αριθμός των θέσεων, οι διαδρομές και οι στάσεις που θα κάνουν τα πούλμαν έχουν οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με τις δηλώσεις και τις δικές σας υποδείξεις-προτάσεις που έγιναν το καλοκαίρι. Έτσι, καμιά άλλη αλλαγή δεν είναι δυνατή.
 • Μέσα στο σχολικό λεωφορείο αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η συνοδός. Εκείνη καθορίζει τη θέση όπου κάθονται οι μαθητές και επιβάλλει την τάξη. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να αλλάζουν θέση χωρίς την άδεια της συνοδού.
 • Πρέπει να τονιστεί ότι το σχολικό λεωφορείο αποτελεί προέκταση του σχολικού χώρου. Τα παιδιά που βρίσκονται μέσα στο σχολικό λεωφορείο δεν παύουν να είναι μαθητές του σχολείου μας. Υποχρεούνται να ακολουθούν κάποιους κανόνες συμπεριφοράς, για λόγους ευπρέπειας και ασφάλειας δικής τους και των άλλων. Οφείλουν να συμπεριφέρονται με ευγένεια στις συνοδούς και στους οδηγούς. Δεν επιτρέπεται να είναι όρθια ή να μετακινούνται χωρίς λόγο, να ανοίγουν τα παράθυρα ή να ενοχλούν τους περαστικούς και τέλος απαγορεύεται να τρώνε ή να προξενούν φθορές στο σχολικό λεωφορείο. Πρέπει να φοράνε τις ζώνες ασφαλείας. Σε περίπτωση σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος μαθητή, η συνοδός οφείλει να ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου.
 • Οι μαθητές της Α' τάξης του Δημοτικού πρέπει να φορούν την ετικέτα με το όνομα τους, τουλάχιστον μέχρι τις διακοπές τον Χριστουγέννων.
 • Είναι απαραίτητο να ενημερώνετε τη διεύθυνση του σχολείου για προβλήματα υγείας του παιδιού σας.
 • Είναι επίσης απολύτως απαραίτητο να ειδοποιείτε το σχολείο ή τις συνοδούς στην περίπτωση που ο μαθητής ενώ το πρωί επιβιβάστηκε στο σχολικό λεωφορείο, τo μεσημέρι πρόκειται να επιστρέψει με άλλο μέσο. Καταλαβαίνετε την αναστάτωση που δημιουργείται, όταν το μεσημέρι η συνοδός αναζητεί το παιδί σας, το οποίο πιθανόν έχει ήδη φύγει από το σχολείο μαζί σας, χωρίς να έχουμε ειδοποιηθεί νωρίτερα. Τέλος, καλό είναι να ενημερώνετε το σχολείο ή τις συνοδούς, όταν, για κάποιο λόγο, το παιδί δεν πήρε το πρωί το σχολικό λεωφορείο, ενώ το μεσημέρι πρόκειται να το χρησιμοποιήσει.
 • Κατά το πρωινό δρομολόγιο πρέπει να περιμένετε με το παιδί σας στη στάση 5' νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα άφιξης του Σχολικού Λεωφορείου.
 • Κατά το μεσημεριανό δρομολόγιο πρέπει επίσης να βρίσκεστε στη στάση 5' νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα άφιξης του αυτοκινήτου. Εάν το Σχολικό Λεωφορείο φτάσει νωρίτερα, είναι υποχρεωμένο να περιμένει.
 • Κανένας μαθητής του Δημοτικού δεν αποβιβάζεται από το Σχολικό Λεωφορείο εάν δεν υπάρχει κάποιος στη στάση, για να τον παραλάβει. ü Στην περίπτωση που το λεωφορείο δεν έχει φτάσει στην στάση την προκαθορισμένη ώρα θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τις συνοδούς.
 • Εάν επιθυμείτε να επιστρέφει το παιδί σας στο σπίτι μόνο του από τη στάση όπου το αφήνει το σχολικό λεωφορείο, θα πρέπει να το δηλώσετε εγγράφως στη συνοδό ή στη διεύθυνση του σχολείου.
 • Στην περίπτωση που δεν περιμένει κανείς το παιδί στη στάση, η συνοδός είναι υποχρεωμένη να φέρει το μαθητή πίσω στο σχολείο, μετά το τέλος του δρομολογίου. Το σχολείο θα σας ενημερώσει τηλεφωνικώς και κατόπιν μπορείτε να πάρετε το παιδί εσείς οι ίδιοι από το σχολείο.
 • Τέλος, σε περίπτωση που έχετε κάποιο παράπονο από τη συνοδό ή τον οδηγό, παρακαλούμε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο του γραφείου κίνησης του σχολείου.
 • Τα παραπάνω δρομολόγια πιθανόν να τροποποιούνται κάθε χρόνο ανάλογα με τις συμμετοχές των μαθητών/μαθητριών.

Η σωστή λειτουργία των σχολικών λεωφορείων και η ασφάλεια των παιδιών σας εξαρτώνται πολλές φορές και από την καλή συνεργασία που μπορούμε να έχουμε. Γι΄ αυτό παρακαλούμε να ακολουθείτε πιστά τις παραπάνω οδηγίες, για να βοηθήσετε εμάς στην προσπάθειά μας για ασφαλείς μετακινήσεις των μαθητών μας, αλλά κυρίως για να βοηθήσετε τα παιδιά σας.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Ο Διευθυντής