• ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΒΕΤΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ

    Χαρούμενοι, γεμάτοι εικόνες κι εμπειρίες επέστρεψαν οι μαθητές μας, της Β’ και Γ’ Λυκείου, από το τριήμερο ταξίδι τους σε Ελβετία – Γαλλία.  Ξενάγηση στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Σωματιδιακής Φυσικής - CERN από Έλληνες επιστήμονες, επίσκεψη στο Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών, στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων στη Λοζάνη, βόλτες στην ελβετική και στη γαλλική ύπαιθρο συνέθεσαν το παζλ αυτού του επιστημονικού – πολιτιστικού ταξιδιού.

    READMORE

  • BEST DELEGATE AWARD ΣΤΟ 2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ (ATSMUN)

    Ομάδα μαθητών μας συμμετείχε στο ATSMUN με θέμα «Global Intergration or Separatistic Discrimination?» («Παγκόσμια Ενσωμάτωση ή Διαφορετικότητα που διχάζει;») που διοργάνωσαν τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών 27-28-29-30 Απριλίου 2017.

    READMORE

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑΣ

Την Τετάρτη 8/2/2017 στο πλαίσιο μορφωτικού περίπατου, 15  μαθητές της Β’ Λυκείου επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας με συνοδούς καθηγητές τους κ.κ. Ιωάννου και Στουραΐτη.

Η κύρια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας με μέση παροχή εισερχόμενων λυμάτων της τάξης των 730000 κ.μ. ημερησίως αποτελεί το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στην Ελλάδα με αξιοσημείωτα στοιχεία αειφορίας (αξιοποίηση βιοστερεων, βιοαερίου και επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων εκροών) και η συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος είναι καίριας σημασίας για τη χώρα μας.

 

DSC 0011 2

DSC 0014 1