• ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΒΕΤΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ

    Χαρούμενοι, γεμάτοι εικόνες κι εμπειρίες επέστρεψαν οι μαθητές μας, της Β’ και Γ’ Λυκείου, από το τριήμερο ταξίδι τους σε Ελβετία – Γαλλία.  Ξενάγηση στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Σωματιδιακής Φυσικής - CERN από Έλληνες επιστήμονες, επίσκεψη στο Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών, στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων στη Λοζάνη, βόλτες στην ελβετική και στη γαλλική ύπαιθρο συνέθεσαν το παζλ αυτού του επιστημονικού – πολιτιστικού ταξιδιού.

    READMORE

  • BEST DELEGATE AWARD ΣΤΟ 2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ (ATSMUN)

    Ομάδα μαθητών μας συμμετείχε στο ATSMUN με θέμα «Global Intergration or Separatistic Discrimination?» («Παγκόσμια Ενσωμάτωση ή Διαφορετικότητα που διχάζει;») που διοργάνωσαν τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών 27-28-29-30 Απριλίου 2017.

    READMORE

BEST DELEGATE AWARD ΣΤΟ 2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ (ATSMUN)

Ομάδα μαθητών μας συμμετείχε στο ATSMUN με θέμα «Global Intergration or Separatistic Discrimination?» («Παγκόσμια Ενσωμάτωση ή Διαφορετικότητα που διχάζει;») που διοργάνωσαν τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών 27-28-29-30 Απριλίου 2017.

Το Model United Nations είναι η προσομοίωση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και άλλων πολυμερών οργάνων. Οι μαθητές – εκπρόσωποι (delegates) ανέλαβαν το ρόλο ενός πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη.

Η συμμετοχή σε ένα MUN, αυξάνει το ενδιαφέρον των μαθητών, των φοιτητών και των δασκάλων τους για τις διεθνείς σχέσεις και τα συναφή θέματα, βελτιώνει την ικανότητα τους να συμμετάσχουν στην επίλυση προβλημάτων, διδάσκει τις μορφές επίλυσης συγκρούσεων, βελτιώνει τις επικοινωνιακές τους ικανότητες, και δίνει την δυνατότητα για συναντήσεις με νέους ανθρώπους και νέες φιλίες! Ενθαρρύνει την απόκτηση χρήσιμων δεξιοτήτων για την υπόλοιπη ζωή τους, όπως η έρευνα, ο γραπτός λόγος, η ρητορική, η επίλυση προβλημάτων και συγκρούσεων, η οικοδόμηση ομοφωνίας, ο συμβιβασμός και η συνεργασία.

Η επίσημη γλώσσα τού Συνεδρίου είναι η Αγγλική.

Στο συνέδριο συμμετείχαν (αλφαβητικά) οι:
Αλογάκος Μάριος (Β’ Λυκείου) - Legal Committee
Αναστασιάδης Τάσος (Β’ Λυκείου) - Economic and Financial Committee – BEST DELEGATE AWARD
Βαλαντάσης Γιάννης (Γ’ Λυκείου) - Special Political and Decolonization Committee
Μπαταγιάννη Κατερίνα (Β’ Λυκείου) - Disarmament and International Security Committee
Πατέλη Παρή (Β’ Λυκείου) - Social Cultural and Humanitarian Committee

Tο συντονισμό του προγράμματος είχε η κα Έλενα Γερακιανάκη.

Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή πρόοδο και κάθε προκοπή και ευτυχία στη ζωή τους!

award