Ανακοινώσεις Γαλλικών2022-03-24T11:17:04+03:00

Ανακοινώσεις Γαλλικών

Επίσκεψη στην έκθεση Louis Pasteur στις εγκαταστάσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (IFA)

Στο πλαίσιο των δράσεων που προτείνονται από τη Γαλλική Πρεσβεία στα σχολεία με τη διάκριση LabelFrancEducation, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, μαθητές της β’ γυμνασίου επιπέδου Sorbonne B2 [...]

5 Δεκεμβρίου, 2022|

Ενημέρωση σχετικά με τις σπουδές στα Α.Ε.Ι της Γαλλίας

Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου παρακολούθησαν ενημέρωση από τον κ. Martin του INSA (Institut National des Sciences Appliquées) Rouen, σχετικά με τις σπουδές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Γαλλίας, καθώς και για τις προϋποθέσεις υποβολής υποψηφιότητας στις Σχολές της επιλογής τους.

27 Μαρτίου, 2022|

Πιστοποίηση Διδασκαλίας της Γαλλικής Γλώσσας

Το Γαλλικό Υπουργείο Παιδείας, εκπροσωπούμενο από τον Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, απένειμε στις 18.03.2022 το επίσημο Σήμα Πιστοποίησης Διδασκαλίας της Γαλλικής Γλώσσας στην Ελληνογαλλική Σχολή JEANNE D’ARC για τις εκπαιδευτικές μονάδες: Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

18 Μαρτίου, 2022|

3ο Πανελλήνιο Βραβείο στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου DELF A1 που απέσπασαν το 3ο Πανελλήνιο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2022 του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

16 Μαρτίου, 2022|

Απονομή της σύμβασης και της πινακίδας συνεργασίας στις Ελληνογαλλικές Σχολές και στα εγκεκριμένα για τη διεξαγωγή των εξετάσεων ιδρύματα από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Την 16η Φεβρουαρίου 2022 έλαβε χώρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος η τελετή απονομής της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του IFG / Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και των εκπροσώπων των Ελληνογαλλικών Σχολών της χώρας.

16 Φεβρουαρίου, 2022|

Βράβευση νικητών διαγωνισμού AMOPA

Στις 6 Ιουλίου 2021, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (IFG) και η AMOPA-HELLAS τίμησαν τις μαθήτριες της β' γυμνασίου της Jeanne d’Arc Αικατερίνη Αθανασίου και Χριστίνα Χουζούρη, οι οποίες απέσπασαν το 1ο και το 2ο βραβείο, αντιστοίχως, για τη συμμετοχή τους στον Διεθνή διαγωνισμό γραπτής έκφρασης της AMOPA (prix d’expression écrite, Plaisir d'écrire).

8 Ιουλίου, 2021|
Go to Top