ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ – 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 το δημοτικό μας γιόρτασε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου! Μέσα από δρώμενα που βασίστηκαν στο βιβλίο της Άλκης Ζέη “Ο Μεγάλος περίπατος του Πέτρου”, καθώς και τραγούδια γεμάτα πάθος για την Ελευθερία τα παιδιά της Δ’ τάξης μας ταξίδευψαν στο ένδοξο παρελθόν και μας παρακίνησαν να το μιμηθούμε. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του Δημοτικού κ. Γιώργος Κοντοστέργιος. Λίγο νωριτερα είχαμε καμαρώσει τα παιδιά των Α’ και Β’ τάξεων να παρελαύνουν στην αυλή μας.
Το μήνυμα της γιορτής που ετοίμασαν με πολλή αγάπη και μεράκι οι εκπαιδευτικοί της Δ’ τάξης:
Τα παιδιά της Δ’ τάξης ξεδίπλωσαν σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας παρουσιάζοντας το χρονικό του ελληνοϊταλικού πολέμου και της γερμανικής κατοχής μέσα από εικόνες καθημερινές, ηρωικές, γεμάτες συγκίνηση.

28η Οκτωβρίου. Μια ημερομηνία που σηματοδοτεί τα μεγάλα ιδεώδη του ανθρώπου. Η μέρα που είπαμε το μεγάλο “ΟΧΙ”. Λέξη βαριά, ακέραια, χωρίς ενδοιασμούς ειπωμένη, που έγινε πεπρωμένο του λαού. Δεν είναι το πρώτο “ΟΧΙ” που λέγεται και δε θα είναι και το τελευταίο. Είναι μεγάλη πράξη που υπενθυμίζει ότι δε χάθηκαν όλα.

Η Ελλάδα αποφάσισε να υπερασπίσει τα δίκαια του Ανθρώπου, την αξιοπρέπεια της χώρας και τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Δεν είναι το πρώτο θαύμα της φυλής μα ούτε και το τελευταίο. Οι λαοί δεν πεθαίνουν όταν έχουν οράματα και ιδανικά.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους συντελεστές των εκδηλώσεων!

2021-08-24T02:56:59+03:00

Στοιχεια Επικοινωνιας

Πειραιάς Ελ. Βενιζέλου 12Α (18531)

Τηλέφωνο: 2104179161

Φάξ: 210 41 28 216

Web: ellinogalliki.gr

Τελευταιες Ανακοινωσεις

Go to Top