ΙΘ΄ Μαθητικό Συμπόσιο Δικτύου Λυκείων Αττικής ASPnet UNESCO

Η Σχολή μας εφέτος έχει αναλάβει τη διοργάνωση του διήμερου ΙΘ΄Μαθητικού Συμποσίου του Δικτύου Λυκείων Αττικής του Προγράμματος Συνεργαζομένων Σχολείων ASPnetUNESCO, την Πέμπτη 21 & την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στις εγκαταστάσεις μας (Ελ. Βενιζέλου 12Α). Το θέμα του Συμποσίου είναι: «Βιώσιμη Ανάπτυξη: κατανοώντας τους στόχους, οραματιζόμαστε το μέλλον».

Τα Μαθητικά Συμπόσια της UNESCO διοργανώνονται από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO ήδη από το 2000.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, τα συμμετέχοντα σχολεία αναλαμβάνουν την πρώτη ημέρα την παρουσίαση καλλιτεχνικού προγράμματος σχετικού με το θέμα του εκάστοτε συμποσίου. Ακολούθως, οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες, χωρισμένοι σε επιτροπές, συνεδριάζουν αναλύοντας και συζητώντας το βασικό θέμα του Συμποσίου και στο τέλος συντάσσουν το πόρισμα των θέσεών τους. Τη δεύτερη ημέρα του συμποσίου οι πρόεδροι και γραμματείς των επιτροπών παρουσιάζουν το τελικό πόρισμα των εργασιών κάθε επιτροπής στην ολομέλεια προς ψήφιση. Στο τέλος της δεύτερης ημέρας απονέμονται βεβαιώσεις συμμετοχής στους μαθητές και εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος στο Συμπόσιο. Κατά τη διάρκεια του διήμερου συμποσίου λειτουργεί παράλληλα εικαστική έκθεση με πίνακες ζωγραφικής, αφίσες, κόμικς και άλλα έργα που φιλοτέχνησαν οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν.

2021-08-23T21:59:38+03:00

Στοιχεια Επικοινωνιας

Πειραιάς Ελ. Βενιζέλου 12Α (18531)

Τηλέφωνο: 2104179161

Φάξ: 210 41 28 216

Web: ellinogalliki.gr

Τελευταιες Ανακοινωσεις

Go to Top