Η Β’ ΚΑΙ Η Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΒΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της β ΄και γ΄ γυμνασίου μετέβησαν με τα πόδια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και συμμετείχαν στο Περιφερειακό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ( 2018 – 2020) «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο».
Το ΔΘΠ για πρώτη φορά κάλεσε το κοινό σε ανοιχτές πρόβες, προκειμένου να γνωρίσει τη διαδικασία της θεατρικής πράξης στο σύνολό της. Μέσα από μια δίωρη διαδρομή-ξενάγηση στους χώρους του θεάτρου – από τη σκηνή έως το παρασκήνιο – οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις τεχνικές ανάγκες μιας παράστασης και να παρακολουθήσουν την πρόβα και τον τρόπο που ο σκηνοθέτης, οι συνεργάτες του και οι ηθοποιοί εργάζονται πάνω στο κείμενο. Γνώρισαν τους χώρους εργασίας του θεάτρου (μέρη της σκηνής, μηχανισμούς, κουΐντες κλπ.) και εξοικειώθηκαν με τους επαγγελματίες του θεάτρου και τους ρόλους (θεατρικά πρόσωπα και δραματουργία) που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της θεατρικής πράξης.
Ήταν μια διαδρομή στα άδυτα του θεάτρου και της θεατρικής πράξης. Συγκεκριμένα παρακολούθησαν τις πρόβες του θεατρικού έργου «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν από το ΔΘΠ.

2021-08-24T04:42:23+03:00

Στοιχεια Επικοινωνιας

Πειραιάς Ελ. Βενιζέλου 12Α (18531)

Τηλέφωνο: 2104179161

Φάξ: 210 41 28 216

Web: ellinogalliki.gr

Τελευταιες Ανακοινωσεις

Go to Top