Όμιλοι Γυμνασίου (Μεταφορά)2022-03-24T13:37:41+03:00

Όμιλοι

1812, 2019

Όμιλος Εκμάθησης Κινέζικης Γλώσσας

Η Κινεζική γλώσσα ομιλείται από το 1/5 περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού. Με το δεδομένο ότι η Κίνα εξαπλώνεται προς τη Δύση, η γνώση της μπορεί να προσφέρει σημαντικό πλεονέκτημα στην επαγγελματική σταδιοδρομία των μαθητών μας. Αν και η προφορά της κινεζικής είναι δύσκολη, η σύνταξη είναι πολύ εύκολη, γιατί δεν υπάρχουν άρθρα, γένη, πτώσεις, ρηματικοί τύποι.

112, 2019

Εφημερίδας – Δημοσιογραφίας

Για ακόμα μια χρονιά λειτουργεί στο σχολείο μας ο >. Στον συγκεκριμένο όμιλο τα παιδιά γνωρίζουν από κοντά την έννοια της δημοσιογραφίας, τον κώδικα δεοντολογίας που την διέπει, παίρνουν αποκλειστικές συνεντεύξεις από καλλιτέχνες , πολιτικούς, επιστήμονες, σημαντικά πρόσωπα της πειραϊκής κοινωνίας και μέσα από τη δημιουργία και την έκδοση της δικής τους εφημερίδας μαθαίνουν να λειτουργούν σαν αληθινοί ρεπόρτερ!

1211, 2019

TED-Ed Student Talks

Η συμμετοχή των μαθητών στην παγκόσμια κοινότητα TED – Ed προάγει τις αυθεντικές και πρωτότυπες ιδέες μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο. Οι μαθητές εργάζονται ομαδικά για να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τις δικές τους πρωτότυπες ιδέες που επιθυμούν να μοιραστούν με το κοινό με τη μορφή σύντομων εισηγήσεων TED-style talks. Οι τελικές παρουσιάσεις (ατομικές ή 2 μαθητών) μαγνητοσκοπούνται και το υλικό προβάλλεται στην πλατφόρμα TED-Ed Student Talks.

1211, 2019

Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Γυμνάσιό μας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Χρυσοπράσινο Φύλλο» με διετείς διασχολικές συμπράξεις Σχολείων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,το οποίο συντονίζεται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης και από συντονιστές του Υπουργείου Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

1211, 2019

Χορωδίας

Τα μέλη της χορωδίας επιλέγονται με κριτήρια τις φωνητικές ικανότητές τους, τη μουσική τους αντίληψη και κυρίως την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τη μουσική και το τραγούδι. Στόχος του ομίλου χορωδίας είναι η κατάλληλη προετοιμασία για τις εμφανίσεις στις σχολικές γιορτές και εκδηλώσεις της Σχολής που πλαισιώνονται με τραγούδια, αλλά και σε φεστιβάλ μαθητικών χορωδιών.

611, 2019

Όμιλος TED-Ed Student Talks (για τη Γ’ Γυμνασίου, Τετάρτη 15:15-16:15)

Η συμμετοχή των μαθητών στην παγκόσμια κοινότητα TED – Ed προάγει τις αυθεντικές και πρωτότυπες ιδέες μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο. Οι μαθητές εργάζονται ομαδικά για να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τις δικές τους πρωτότυπες ιδέες που επιθυμούν να μοιραστούν με το κοινό με τη μορφή σύντομων εισηγήσεων TED-style talks.

Go to Top