21ο Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων Αττικής μελών του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO

21ο Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων Αττικής μελών του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO

Στις 16-17 Φεβρουαρίου, στο Κολλέγιο Αθηνών, πραγματοποιήθηκε το 21ο Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων Αττικής μελών του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO με θέμα “Η Κλιματική κρίση είναι εδώ” και υποθέματα: Κλιματική δικαιοσύνη, κλιματική ουδετερότητα, κλιματική μετανάστευση.

Στο Συμπόσιο συμμετείχαν 17 σχολεία της Αττικής και 3 σχολεία της Κύπρου και ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco. Το σχολείο μας, με συντονίστρια την κ. Αναστασία Σιατραβάνη, εκπροσώπησαν οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ Λυκείου: Φωτεινή Βέλλιου, Ιωάννης Γκολέμης, Λουκία Δημητριάδου, Κατερίνα Κυριακάκη, Ελευθερία Κουτσουράκη, Κλειώ Μάκαρη, Γεωργία Μιχαηλίδη, Κωνσταντίνος Μυλωνάκης και Βασίλης Σινογιάννης.

Οι μαθητές και μαθήτριες προετοιμάστηκαν ώστε να συμμετέχουν σε ένα γόνιμο διάλογο με άλλους συνομηλίκους τους, μέσα από τον οποίο αναδείχθηκε το μέγεθος και η σοβαρότητα του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής. Επιδίωξη του Συμποσίου είναι να προετοιμάσει τους μαθητές και τις μαθήτριες, έτσι ώστε να αποκτήσουν μια υπεύθυνη στάση ως προς το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης της κλιματικής αλλαγής σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

2023-03-12T23:44:55+03:00
Go to Top