Παιδαγωγικές επισκέψεις2022-03-24T10:51:04+03:00

Παιδαγωγικές επισκέψεις

2902, 2020

TEAM MAGMA για τη ΣΤ’ Τάξη

Η αξιοποίηση αλληλεπιδραστικών υπερμέσων σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον προσφέρουν παιδαγωγικές και μαθησιακές δυνατότητες. Ο παιγνιώδης τρόπος μάθησης βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο που τα περιβάλλει. Η επαφή με τον πειραματικό τρόπο σκέψης οδηγεί στην ανακάλυψη και στην εφαρμογή των γνώσεων που έχουν αποκτήσει. Τα μεγαλύτερα παιδιά μας βρέθηκαν στην TEAM MAGMA για να συνδυάσουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία.

2702, 2020

Στο Θέατρο Ελληνικών Χορών “Δόρα Στράτου” με τη Β’ τάξη

Την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης επισκέφτηκαν το Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου». Πρόκειται για ένα ζωντανό μουσείο του ελληνικού χορού στον πευκόφυτο λόφο του Φιλοπάππου. Το θέατρο έχει μόνιμη και μεγάλη σκηνή ώστε να κινούνται με άνεση οι χορευτές, όπως στην πλατεία ενός χωριού. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιβίωση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, των χορών αλλά και των εθνικών ενδυμασιών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο έργο της Δόρας Στράτου, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της σε αυτόν τον σκοπό.

2901, 2020

Στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Τα παιδιά της Ε' τάξης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που βρίσκεται στο Παγκράτι και στεγάζει τη διάσημη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή με έργα των Ελ Γκρέκο, Σεζάν, Βαν Γκογκ, Γκωγκέν, Μονέ, Ντεγκά, Τουλούζ Λωτρέκ, Μπονάρ, Πικάσο, Μπρακ, Μιρό, Καντίνσκυ, Κλέε, Λεζέ, Σαγκάλ, Τζιακομέτι, Αρπ, Ντε Κίρικο, Μοντιλιάνι, αλλά και Πόλοκ, Μπέικον, Μπαλτύς, Λιχτενστάιν κ.ά.Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές που δημιουργήθηκαν κατά το δεύτερο ήμισυ του 20ού αιώνα.

1901, 2020

Ο Όμιλος Ρομποτικής στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Οι μαθητές του ομίλου ρομποτικής της Δ', Ε' και Στ' Δημοτικού γνώρισαν τις εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων επιστημόνων ταξιδεύοντας στον χρόνο μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Στη συνέχεια, εξερεύνησαν τον Εθνικό Κήπο, τα ιστορικά σημεία του, τα ζώα και τα φυτά του. Στους χώρους του κήπου χρησιμοποίησαν τις αυτοματοποιημένες συσκευές που είχαν κατασκευάσει με πλακέτες microbit, για να μετρήσουν θερμοκρασία, υγρασία και επίπεδα φωτεινότητας.

1901, 2020

Με τη ΣΤ’ τάξη στη Βουλή των Ελλήνων

Στην εκπνοή του 2019 και στο ξεκίνημα του 2020 τα τρία τμήματα της ΣΤ΄ τάξης επισκέφτηκαν το επιβλητικό κτήριο που στεγάζει τον κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό, τη Βουλή των Ελλήνων, μέσω του οποίου αντιπροσωπεύεται ο λαός δια των βουλευτών! Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Εργαστήρι Δημοκρατίας, ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής και να συναντηθούν με τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής κ. Γιώργο Μυλωνάκη.

Go to Top