Πολιτιστικές εκδηλώσεις2022-03-24T10:52:00+03:00

Πολιτιστικές εκδηλώσεις

703, 2020

Θερμοπύλες – 2.500 χρόνια μετά

Η Μάχη των Θερμοπύλων, όπως και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, άλλαξαν αναμφισβήτητα τη ροή της Ιστορίας. Για πρώτη φορά χαράχτηκαν τα όρια μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η Ελλάδα αναχαίτισε τον επεκτατισμό από την Ανατολή και έβαλε τις βάσεις για την ελεύθερη ανάπτυξη του Ανθρώπου, δίδαξε την αξία της Ομόνοιας, της Ενότητας και της Ελευθερίας. Μηνύματα που μεταλαμπαδεύτηκαν στη Δύση και που αποτέλεσαν τη βάση του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

2602, 2020

Μουσείο Ακρόπολης – Δ’ τάξη

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου βρεθήκαμε με τη Δ’ τάξη στο Μουσείο Ακρόπολης. Η ξεναγός μας ξεκίνησε την περιήγηση από τις μακέτες του ισογείου, για να μας μιλήσει για την ιστορία του ιερού βράχου και στη συνέχεια προχωρήσαμε στην αναβάθρα του.

802, 2020

Με τη Γ’ τάξη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Με την επίσκεψή τους στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τα παιδιά της Γ' τάξης είχαν τη δυνατότητα, ανάμεσα σε άλλα, να προσεγγίσουν ένα πολύ σημαντικό φαινόμενο του παγκόσμιο πολιτισμού, την Αρχαία Ελληνική Τέχνη.

2801, 2020

Ερωτόκριτος

Οι μαθητές και οι μάθητριες των Δ' και ΣΤ΄τάξεων βρέθηκαν τον Ιανουάριο στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για να παρακολουθήσουν τον "Ερωτόκριτο" του Βιτσέντζου Κορνάρου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής λογοτεχνίας.

2301, 2020

Κεραμιδοτρέχαλος – Άλκη Ζέη

Τα παιδιά των τριών μικρότερων τάξεων του δημοτικού μας παρακολούθησαν τον Ιανουάριο τη θεατρική παράσταση " Κεραμιδοτρέχαλος". Στην παιδική Σκηνή του Θεάτρου ΠΕΡΟΚΕ, οι μαθητές μας απόλαυσαν ένα από τα καλύτερα και ωραιότερα έργα της Άλκης Ζέη.

2312, 2019

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από την Α΄τάξη

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε τη γιορτή που ετοίμασε η Α' τάξη για τα Χριστούγεννα. Τα αγαπημένα μας πρωτάκια μας έκαναν να πιστέψουμε στα όμορφα πράγματα και να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας τότε που ήμασταν μικρά παιδιά και περιμέναμε πώς και πώς να έρθουν τα Χριστούγεννα.

Go to Top