Θεατρική παιδεία2022-03-24T10:51:48+03:00

Θεατρική παιδεία

2403, 2022

ENGLISH THEATRE CLUB

Το Δημοτικό μας ανανέωσε το ραντεβού του με το Αγγλικό Θέατρο και τον Ιανουάριο άνοιξε τις πόρτες του στο "English Theatre Club" (ETC).

1801, 2018

ΙΣΤΟΡΙΕΣ “ΑΝΩ ΚΑΤΩ” ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ “ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ”

Γιατί αυτοί ζήσαν καλά κι εμείς καλύτερα; Τι μπορεί να πάθει κανείς αν δεν ξέρει πώς λειτουργεί η τηλεόραση; Γιατί όταν ζητάω σκυλάκι μου φέρνουν αδερφάκι; Πώς όταν μου ζητούν να κάνω ησυχία κάνουν τόση φασαρία; Γιατί ο μπαμπάς μου μοιάζει με ρομπότ; Γιατί το μικρό ψάρι δεν τρώει το μεγάλο; Οι ιστορίες έγιναν άνω κάτω στην παιδική σκηνή του κλασικού και φιλόξενου θεάτρου "Τζένη Καρέζη". Οι μαθητές των μικρών τάξεων του Δημοτικού μας παρακολούθησαν τον Ιανουάριο την παράσταση για τις καθημερινές αγωνίες, σκέψεις, ανακαλύψεις και χαρές της παιδικής μας ηλικίας, με πολύ χιούμορ, ευφάνταστες ανατροπές και ζωντανή μουσική! Το έργο είναι βασισμένο στις πρωτότυπες ιστορίες του Γάλλου εκπαιδευτικού και συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Μπερνάρ Φριό, σε ελεύθερη απόδοση, θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Μαρίας Σαββίδου και μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου.

1801, 2018

ENGLISH THEATRE CLUB

Το Δημοτικό μας ανανέωσε το ραντεβού του με το Αγγλικό Θέατρο και τον Ιανουάριο άνοιξε τις πόρτες του στο "English Theatre Club" (ETC). Πρόκειται για αγγλόφωνο παιδικό θέατρο που χαρακτηρίζεται από έντονη διαδραστικότητα (interactive theatre). Οι ηθοποιοί του απευθύνονται στα παιδιά και τα ενθαρρύνουν να πάρουν θέση στα εκάστοτε δρώμενα πάντα στην Αγγλική γλώσσα. Η αρχή έγινε για τα μεγάλα παιδιά με το εξαιρετικό θεατρικό έργο “Charlie”, που είναι βασισμένο στη ζωή και τα έργα του μεγαλύτερου κωμικού του 20ου αιώνα, Charlie Chaplin! Ακολούθησαν, το υδάτινο παραμύθι “The Crab and the little Mermaid” για τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου και των Α' και Β' τάξεων, και η κωμωδία “The Emperor” που βασίζεται στο παραμύθι του Hans Christian Andersen για τις Γ' και Δ' τάξεις. Οι μαθητές μας γέλασαν, διασκέδασαν, τραγούδησαν και συμμετείχαν σε ρόλους επί σκηνής και στις τρεις Αγγλόφωνες παραστάσεις!

2206, 2017

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΓΥΑΛΙΝΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

«Σέρλοκ Χολμς - Ένα Μυστήριο με Νόημα»! Πρωτότυπη Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας Επάνω στη σκηνή και δίπλα στα παιδιά του δημοτικού μας, εκτυλίχθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου η πιο ανατρεπτική υπόθεση που είχε ποτέ να αντιμετωπίσει ο διάσημος ντετέκτιβ! «Στοιχειώδες, απλούστατο, πανεύκολο αγαπητέ μου Γουότσον»! Βασισμένο στην κλασική δομή του αστυνομικού μυστηρίου, το νέο έργο της Ντίνας Σταματοπούλου σε μουσική του Κωστή Μαραβέγια, έπλεξε στοιχεία της βικτωριανής εποχής με σύγχρονα στοιχεία, σ’ ένα μυστήριο με Νόημα! «Ένα πελώριο γήπεδο γέμισε αχινούς! Εξαφανίστηκαν οι πυραμίδες της Αιγύπτου! Ίσιωσε ο πύργος της Πίζας»! Όλα τα παραπάνω μυστήρια φαίνονταν στον διάσημο ντετέκτιβ βα-ρε-τά. Ώσπου στην πόρτα του κατέφθασε ένα γράμμα από τον αιώνιο αντίπαλό του, τον λεπτότατο Άνθρωπο-Γραμμή! «Αγαπητέ μου Σέρλοκ Χολμς. Οι ημέρες της ηρεμίας σου έλαβαν τέλος»… Εξαιρετικά!

2206, 2017

ENGLISH THEATRE CLUB

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου το Δημοτικό μας σχολείο επισκέφτηκε το "English Theatre Club" (ETC). Πρόκειται για αγγλόφωνο παιδικό θέατρο που χαρακτηρίζεται από έντονη διαδραστικότητα (interactive theatre).Read MoreΟι ηθοποιοί του αποτείνονται στα παιδιά και τα ενθαρρύνουν να πάρουν θέση στα εκάστοτε δρώμενα πάντα στην Αγγλική γλώσσα. Οι μαθητές των Γ' , Δ' , Ε' και Στ' τάξεων παρακολούθησαν τα έργα "Beauty and the Beast" και "The Plaza Hotel" συμμετέχοντας ενεργά στη δράση.

2206, 2017

“ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΙ” – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΙΡΗΒΗ

Τα πρωτάκια μας βρέθηκαν τον Νοέμβριο στο "Εργαστήρι Μαιρηβή", για να παρακολουθήσουν την παράσταση "Οι τρεις Χιονάνθρωποι". Πρόκειται για μια παράσταση με μαρότες, κούκλες με εξαιρετική κίνηση και ζωντάνια που τις χειρίζονται οι κουκλοπαίκτες μπροστά στα μάτια των παιδιών. Η παράσταση χρησιμοποιεί τεχνικές μαύρου θεάτρου, είναι βασισμένη στο έργο για κουκλοθέατρο του Milan Pavlik και επενδυμένη με μουσική Λουκιανού Κηλαηδόνη. Η υπόθεση του έργου: "Τρεις Χιονάνθρωποι. Ο καθένας με τον χαρακτήρα του. Ο καθένας με τις μανίες του. Παγωμένοι αλλά όχι ακίνητοι, λευκοί αλλά όχι ασυγκίνητοι. Διεκδικούν ένα δρόμο. Άλλοι βάζουν στους δρόμους σύνορα, άλλοι βάζουν διόδια και άλλοι στρατιώτες. Οι Χιονάνθρωποι βάζουν την παγωμένη τους καρδιά και επιτίθενται με χιονόμπαλες. Όμως υπάρχουν κάποιοι,πραγματικά δυνατοί που κάτω από το χιόνι κρύβουν μια ζεστή καρδιά, που ξέρουν να ονειρεύονται, να μοιράζονται, να γελούν και να βοηθούν. Γιατί πραγματικά δυνατός είναι αυτός που ξέρει να μοιράζεται και να βοηθά."

Go to Top