Άλλες Γυμνασίου2022-03-24T13:38:13+03:00

Άλλες Δραστηριότητες

710, 2020

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ 2020

Οι μαθητές του Γυμνασίου επιδόθηκαν σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους: πεζοπορία στην Πάρνηθα, παιχνίδια σε πίστες εμποδίων στο G.A.M.E. PROJECT, ποδόσφαιρο, τένις και zumba στο Star Sport Club. To μάθημα της Φυσικής Αγωγής μεταφέρθηκε έξω από το σχολείο, με ασφάλεια, κι έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία διαφυγής από τη σχολική ρουτίνα.

807, 2020

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ – ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι ομάδες πετοσφαίρισης κοριτσιών, καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου αγοριών του Γυμνασίου μας συμμετείχαν με μεγάλη χαρά σε φιλικούς αγώνες μαζί με την Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph. Υπεύθυνοι καθηγητές για τη διεξαγωγή των αγώνων: κ.Δημήτρης Αλεβιζάκης, κ.Στέφανος Φυγετάκης. Ευχαριστούμε την απόφοιτο Έλια Τσιριγώτη, η οποία και αυτή τη χρονιά υποστήριξε την ομάδα πετοσφαίρισης.

2101, 2018

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ”

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Χρυσοπράσινο Φύλλο θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας. Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Αργυρούπολης. (Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα στη διεύθυνση )

1211, 2012

Εργαστήρια φυσικών επιστημών

Λαμβάνοντας υπόψη μας πως το σχολείο οφείλει να είναι χώρος ανάπτυξης της δημιουργικής και κριτικής σκέψης των μαθητών, μετέπειτα ενεργών πολιτών, αξιοποιούμε στα πλαίσια της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών τα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια φυσικής και χημείας. Το πρώτο βήμα της δημιουργικής διδασκαλίας είναι να τίθενται ερωτήματα σχετικά με το υπό μελέτη θέμα, ώστε να εξάψουν το ενδιαφέρον των μαθητών. Η διεξαγωγή, επομένως, ενός πειράματος από το διδάσκοντα και η προσπάθεια ερμηνείας του "παράξενου" απ' τους μαθητές προάγει δεξιότητες όπως τη νοητική ευχέρεια, τη νοητική ευελιξία, την πρωτοτυπία της σκέψης, την ικανότητα επεξεργασίας μιας ιδέας.

Go to Top