Καινοτόμες Δράσεις2022-03-24T10:52:54+03:00

Καινοτόμες Δράσεις

2703, 2020

Η Σχολή μας πάντα πρωτοπόρα – Το Δημοτικό μας Υλοποιεί Εξ αποστάσεως Σύγχρονη και Ασύγχρονη Εκπαίδευση

Η κρίση που ενέσκηψε οδήγησε το Δημοτικό μας μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση: Να αναπτύξουμε ταχύτατα δράσεις, προκειμένου να επιτύχουμε να κρατήσουμε την επαφή των παιδιών μας με τα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά δρώμενα και παράλληλα να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες που μας δίνουν οι ψηφιακές δεξιότητες της εκπαιδευτικής μας κοινότητας και τα ψηφιακά εργαλεία σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης.

1001, 2020

STEM με όχημα το etwinning

Φέτος, για πρώτη φορά, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης συμμετέχουμε σε ένα μεγάλο διαθεματικό STEM Project μέσω της πλατφόρμας του etwinning! Το θέμα που μελετάμε είναι οι Φυσικές Επιστήμες. Το πρώτο τρίμηνο ασχοληθήκαμε, στα μαθήματα της Φυσικής και της Πληροφορικής, με τον σεισμό και την τριβή.

711, 2018

Σύγχρονο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών

Από τη φετινή σχολική χρονιά (2018 – 2019) λειτουργεί στο δημοτικό μας σχολείο ένα σύγχρονο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών (ΦΕ). Το εργαστήριο βρίσκεται στον 3o όροφο του κτιρίου μας και είναι άρτια εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα όργανα, εποπτικά μέσα και υπολογιστή, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και Στ’ τάξης να μπορούν να κάνουν διαδραστικά, αποτελεσματικά και ευχάριστα το μάθημά τους.

711, 2018

Το μάθημα της Πληροφορικής στο Δημοτικό

Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής, οι μαθητές της ΣΤ τάξης του Δημοτικού μας σχολείου θα πειραματιστούν με την πλακέτα Arduino. Θα έρθουν σε επαφή με ηλεκτρικά κυκλώματα, αντιστάσεις, καλώδια, αισθητήρες και διάφορα ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Θα κατασκευάσουν το πρώτο τους κύκλωμα αναλύοντας και κατανοώντας τις έννοιες του ρεύματος.

1406, 2018

British council ISA project: “A journey around the world”

Οι μαθητές των τμημάτων Ε2 και Ε3 δημοτικού έλαβαν μέρος σε διεθνές project στα πλαίσια του ISA (International School Award) του Βρετανικού Συμβουλίου με θέμα “A journey around the world” στο μάθημα των Αγγλικών με την καθηγήτριά τους κ. Μαρία Αναπλιώτη.

105, 2018

Εισήγηση στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο “Νέος Παιδαγωγός”

Η παρουσίαση σύγχρονων προσεγγίσεων στην εκπαιδευτική πράξη. Η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα διδακτικής μεθοδολογίας κι εναλλακτικών προσεγγίσεων. Η ανταλλαγή εμπειρίας και γνώσης από μάχιμους εκπαιδευτικούς. Ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός εκπαιδευτικός διάλογος.

Go to Top