Επιμόρφωση – Εργαστήρια2022-03-24T10:51:28+03:00

Επιμόρφωση – Εργαστήρια

1505, 2020

Στέφανος Βαμβάκος, ο κύριος… «Καθημερινή Φυσική» κοντά στην Ε’ & ΣΤ’ μέσω zoom. Ένας άλλος, θαυμαστός κόσμος: o κόσμος της επιστήμης.

Πώς τα βίντεο ενός Έλληνα YouTuber, που σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, διδάσκουν τη Φυσική με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο; Μέσα από το κανάλι του «Καθημερινή Φυσική», που είναι προτεινόμενο από το saferinternet4kids ως εκπαιδευτικό κανάλι στο youtube για εφήβους και παιδιά, ο Στέφανος Βαμβάκος κάνει ένα από τα πιο δύσκολα σχολικά μαθήματα να φαίνεται παιχνίδι. Έχοντας αξιοποιήσει το υλικό του στο μάθημά μας, τον αναζητήσαμε, τον προσκαλέσαμε και μας έκανε την τιμή να συναντηθεί μαζί μας στο μάθημα Φυσικής της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης, μέσω zoom. Μαθητές και εκπαιδευτικοί απολαύσαμε το «μάθημά» του! Ευχαριστούμε!

701, 2020

Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών

Για δεύτερη χρονιά, στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας τα παιδιά πειραματίζονται, ερευνούν, μελετούν, δημιουργούν και ανακαλύπτουν τη γνώση. Φορώντας τις καινούριες εργαστηριακές ποδιές τους γνωρίζουν καλύτερα τον Φυσικό Κόσμο με τη βοήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και έρχονται σε επαφή με νέες έννοιες, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα όσα συμβαίνουν γύρω τους. Παράλληλα, ευαισθητοποιούνται, αναπτύσσουν δεξιότητες, γίνονται πιο υπεύθυνα και προσεγγίζουν τις Φυσικές Επιστήμες ως ένα σημαντικό μέσο για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Υποστηρικτές των μαθητών μας σε αυτή την προσπάθεια είναι και τα παιδιά του Γυμνασίου – Λυκείου, που επιστρέφουν κάθε τόσο στο Δημοτικό μας, για να τους βοηθήσουν με νέα πειράματα, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να δουλέψουν συνεργατικά. Φέτος, εκτελέσαμε πειράματα για την πίεση. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την αλληλεπίδραση μικρών και μεγάλων παιδιών ήταν μοναδικά! Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει το μάθημα της Φυσικής από το Νηπιαγωγείο μας. Τα μικρότερα παιδιά λατρεύουν να μαθαίνουν πράγματα για τον κόσμο μας και να παρατηρούν κάθε λεπτομέρεια. Έτσι φέτος, έχοντας μελετήσει το φως και τη σκιά, επισκέφτηκαν το Εργαστήριο της Σχολής μας και με τη βοήθεια της υπεύθυνης Εργαστηρίου και Φυσικών Επιστημών κυρίας Φρόσως Μπρέχα εκτέλεσαν πειράματα για το φως.Η χρονιά προχωράει με φρέσκιες ιδέες και νέα σχέδια για το μάθημα της Φυσικής στο Δημοτικό μας! Ο ενθουσιασμός μεγάλος και η όρεξη για δουλειά μεγαλύτερη! Το ταξίδι στον Φυσικό Κόσμο συνεχίζεται πολλά υποσχόμενο...

3110, 2019

Επιμορφωτική Διημερίδα στα Μαθηματικά

Την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Σχολή μας η επιμορφωτική διημερίδα "Διδακτικά Εγχειρίδια Μαθηματικών Κύπρου: Φιλοσοφία και Μεθοδολογία Διδασκαλίας". Η επιμορφωτική δράση διοργανώθηκε από την Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d' Arc Πειραιά σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου και το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου της Κύπρου. Όλοι όσοι συμμετείχαν στην διημερίδα αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις! Ευχαριστούμε θερμά τους Κύπριους συναδέλφους - εισηγητές καθώς και τους συναδέλφους που την παρακολούθησαν!

2801, 2019

Ημερίδα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή μας ημερίδα επιμόρφωσης για δασκάλους και νηπιαγωγούς στα γνωστικά πεδία της γλώσσας και των μαθηματικών. Στην ημερίδα - η οποία είχε πολύ μεγάλη επιτυχία - συμμετείχαν όχι μόνο εκπαιδευτικοί της Σχολής μας, αλλά και εκπαιδευτικοί των Αδελφών Σχολείων της Πεύκης και του Βόλου. Η διδασκαλία βασικών μαθηματικών εννοιών, η γραπτή έκφραση και η περίληψη βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημέρας με εισηγητές την κυρία Αλεξάνδρα Κουλουμπαρίτση και τον κύριο Μάκη Γκούμα. Τους ευχαριστούμε θερμά, όπως ευχαριστούμε και τις δασκάλες, τους δασκάλους και τις νηπιαγωγούς για τη δημιουργική συμμετοχή τους.

809, 2018

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών – Καρπενήσι, Σεπτέμβριος 2018

Την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι διημερίδα επιμόρφωσης που συνδιοργάνωσαν τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Αδελφών του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως. Μέσα σε ένα μοναδικό περιβάλλον, οι εκπαιδευτικοί των τριών σχολείων είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα βιωματικό πρόγραμμα με θέμα τη διαχείριση της σχολικής τάξης. Η χρονιά μας ξεκινάει δυναμικά εμπλουτίζοντας τις εκπαιδευτικές μας εμπειρίες με ζωντανή γνώση και ευχάριστη και εποικοδομητική συνεργασία. Ευχαριστούμε τις Σεβαστές Αδελφές, τις Διευθύνσεις των σχολείων μας, όλους τους εκπαιδευτικούς μας και φυσικά τις εισηγήτριες της διημερίδας κκ Μαργαρίτα Παπακώστα, Ελισσάβετ Περακάκη και Θάλεια Καλλιαντά για την εξαιρετική παιδαγωγική προσέγγιση!

Go to Top