Ενδοσχολικές δραστηριότητες2022-03-24T10:50:47+03:00

Ενδοσχολικές δραστηριότητες

2301, 2021

ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Η κατάκτηση της ανάγνωσης αποτελεί το θεμέλιο και την κορωνίδα των διδακτικών στόχων της σχολικής ζωής. Οι μαθητές της Β’ Δημοτικού παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας κατάφεραν να κατακτήσουν τον μηχανισμό της ανάγνωσης αλλά και της αναγνωστικής ευχέρειας. Την κατάκτηση αυτή των παιδιών μας γιορτάσαμε στη σχολή μας με κάθε επισημότητα.

707, 2020

«Μ ́ ένα βιβλίο αγκαλιά… ταξιδεύω μακριά…»

«Μ ́ ένα βιβλίο αγκαλιά... ταξιδεύω μακριά...» Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας Δημοτικού Το ταξίδι μας στον κόσμο των βιβλίων ολοκληρώθηκε και τη φετινή χρονιά.. Πατώντας στον υπερσύνδεσμο θα απολαύσετε κι εσείς το υπέροχο ταξίδι μας στον κόσμο των βιβλίων που πραγματοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της ξεχωριστής σχολικής χρονιάς που αφήσαμε πίσω!

802, 2020

Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας- Γνωριμία με συγγραφείς

Τον Ιανουάριο, το σχολείο μας προσκάλεσε και υποδέχτηκε συγγραφείς παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων, προκειμένου να συναντηθούν με τους μαθητές μας. Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους συγγραφείς των βιβλίων που είχαν διαβάσει στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας που συντονίζει η βιβλιοθηκονόμος μας κ. Δομινίκη Ρουγγέρη.

2409, 2019

ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ

Στη φθινοπωρινή ισημερία, οι μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού και της γ' Γυμνασίου συνεργάστηκαν μεταξύ τους και, υπό την καθοδήγηση του κ. Σωκράτη Στουραΐτη, καθηγητή Φυσικών Επιστημών, εκτέλεσαν το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της γης. Η δράση έγινε στα πλαίσια της πεποίθησής μας πως η δημιουργία ενός αυθεντικού περιβάλλοντος επιστημονικής εργασίας κάνει τη γνώση να έχει νόημα και είναι προσιτή στα παιδιά! Επιπλέον, μέσα από τη συνεργασία των σχολικών μας μονάδων, ομαλοποιείται η μετάβαση των παιδιών από τη μία βαθμίδα στην άλλη και ανταλλάσσονται πολύτιμες πληροφορίες προς όφελος όλων.

709, 2019

Υποδοχή μαθητών Α’ Δημοτικού

Με τη νέα χρονιά να ξεκινάει σε λίγες μέρες, το σχολείο μας άνοιξε τις πόρτες του διάπλατα για να υποδεχτεί τους πιο μικρούς μαθητές του δημοτικού μας! Έτσι, λίγο πριν το πρώτο κουδούνι, τα πρωτάκια διάβηκαν το κατώφλι του «μεγάλου σχολείου», συναντήθηκαν με τις δασκάλες τους και γνώρισαν το ολοκαίνουριο κτίριο που θα τα φιλοξενεί στην αγκαλιά του.

Go to Top