Βιωματικές Γυμνασίου2022-03-24T13:35:03+03:00

Βιωματικές Δραστηριότητες

2905, 2022

Επίσκεψη στην Εστία Νέας Σμύρνης και τον προσφυγικό στο Μικρολίμανο

Στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι μαθητές της γ’ Γυμνασίου που ασχολήθηκαν με το σχετικό project[...]

2805, 2022

Πρόγραμμα Adopt a Ship

Το σχολείο μας συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στο, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Υιοθεσία Πλοίου”/ “Adopt a ship”, της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Project Connect.[...]

206, 2016

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Στόχος της Βιωματικής μας Δράσης του ΣΕΠ ήταν να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους μαθητές να έρθουν σε επαφή με τον θεσμό του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές ασχολήθηκαν με τις βασικές λειτουργίες του θεσμού όπως η πληροφόρηση, η αυτογνωσία-αυτοαντίληψη, η προσωπική-επαγγελματική ανάπτυξη, η λήψη αποφάσεων και η διαδικασία αυτής.

2205, 2016

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (2015-2016)- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ

Στα πλαίσια του μαθήματος των βιωματικών δράσεων μάθαμε να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα μας αλλά και να τα ελέγχουμε όταν αυτό είναι απαραίτητο. Μάθαμε επίσης τρόπους να αποφεύγουμε τις συγκρούσεις βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του άλλου.

1805, 2016

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ

Κατά τη διάρκεια αυτής στης σχολικής χρονιάς, ασχοληθήκαμε με το θέμα "Επικοινωνώ, είμαι ο εαυτός μου". Τα θέματα τα οποία θίξαμε ήταν η επικοινωνία με τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Στην αρχή της χρονιάς αυτοπαρουσιαστήκαμε στους συμμαθητές μας και οι γραμματείς κατέγραψαν τα πιο σημαντικά. Φτιάξαμε ένα πινακάκι για τον καθένα από εμάς και μας ζωγραφίσαμε τους συμμαθητές μας όπως τους βλέπουμε εμείς.

Go to Top