22ο Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων Αττικής του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων UNESCO ASPnet

8οι Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας

Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή́ 1η Μαρτίου 2024, έλαβε χώρα το 22ο Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων Αττικής του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων UNESCO ASPnet με θέμα «Χτίζοντας την Ειρήνη σε προσωπικό επίπεδο, στη σχολική ζωή και στην κοινωνία». Το Συμπόσιο συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και την Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne d’ Arc. Οι εργασίες του Συμποσίου πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής, και συμμετείχαν σε αυτό 180 μαθητές/-τριες και 40 εκπαιδευτικοί από 18 Λύκεια-μέλη του Δικτύου στην Αττική.

Κατά την έναρξη των εργασιών απηύθυναν χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κυρία Ζέττα Μακρή, η κυρία Μπιθαρά, εκπρόσωπος της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κυρίας Τζιτζικώστα, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων του ΥΠΑΙΘΑ κυρία Βασιλική Μακρή, η Εθνική Συντονίστρια Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO ASPnet κυρία Βέρα Δηλάρη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κύριος Διονύσιος Αναστασόπουλος, και ο Διευθυντής του Λυκείου της Σχολής μας, κύριος Δημοσθένης Καρυοφύλλης.

Το Μαθητικό Συμπόσιο, που αποτελεί θεσμό είκοσι δύο χρόνων, έχει στόχο την προώθηση και διάδοση των αρχών της UNESCO και των πανανθρώπινων αξιών που πρεσβεύει καθώς και τη δημιουργία υπεύθυνων, ενεργών πολιτών που θα δραστηριοποιούνται σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο γνωρίζοντας τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις τους. Επιπλέον αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία συνάντησης και συνεργασίας των μαθητών/-τριών των σχολείων-μελών, ευκαιρία εξερεύνησης, συζήτησης και εμβάθυνσης σε σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν όλον τον πλανήτη.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι μαθητές/τριες από την Β’ Λυκείου: Γεώργιος Γιαννακόπουλος, Γεώργιος-Οδυσσέας Δρίτσας, Στυλιανή Καπακτσόγλου, Άννα Δήμητρα Λυμπέρη, Μαρία Άλκηστη Μανιού, Γεωργία Μιχαηλίδη, Στέλλα Μαρία Ρέμπελου, Αναστασία Σαλτού, Παναγιώτης Σταματάκος, Ναταλία Τοτοσιάν, Νικόλαος Τσιριγώτης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των συμμετεχόντων σχολείων εντυπωσίασαν με τις γνώσεις, την κριτική σκέψη, τη μεστότητα των επιχειρημάτων και των απόψεων καθώς και τις ενδιαφέρουσες προτάσεις τους.

Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς για τη στήριξη και την προετοιμασία των συνέδρων αλλά και στους μαθητές και στις μαθήτριες που ερευνούν, διαμορφώνουν άποψη και έχουν τη δεξιότητα να την υποστηρίζουν με επιχειρήματα!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

2024-03-14T02:49:52+03:00
Go to Top