3η Διεθνής Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΑΛΛΙΩΣ… ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΚ

3η Διεθνής Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΑΛΛΙΩΣ… ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΚ

Μαθήτριες του Λυκείου μας πέρασαν ένα γόνιμο και δημιουργικό διήμερο με γερές ανάσες λογοτεχνίας και με φως που απλόχερα σκορπάει η τέχνη, παρέα με 200 περίπου μαθητές και εκπαιδευτικούς από 20 σχολεία της Ελλάδας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Λευκωσίας, της Νέας Υόρκης και του Γιοχάνεσμπουργκ. 40 εκλεκτοί εκπρόσωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών συμμετείχαν στην 3η Διεθνή Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας με θέμα: «Η λογοτεχνία αλλιώς… χωρίς κλικ» τη Δευτέρα, 27 και την Τρίτη, 28 Μαρτίου, στο Θέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων E. Μαντουλίδη. Μαθητές, καθηγητές της δευτεροβάθμιας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συγγραφείς, κριτικοί, δημοσιογράφοι και ηθοποιοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με τη λογοτεχνία και τον ρόλο της στη σύγχρονη διαδικτυακή εποχή. Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Γιάννης Δεμιρτζόγλου νοσταλγώντας τα Διεθνή Μαθητικά Συνέδρια Λογοτεχνίας ευχήθηκε την Άνοιξη του 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες να γιορτάσουν στην Πόλη και στο Ζωγράφειο τον Γιάννη Ρίτσο, τον ποιητή της Ρωμιοσύνης. «Τα Συνέδρια ήταν κάθε χρόνο μια μεγάλη προσμονή για όλους εμάς, μια ανάσα. Γέμιζε το σχολείο ζωή και η καρδιά μας ζεστασιά και αγάπη. Έγιναν αιτία για πολλές φιλίες αυτά τα συνέδρια, για πολλά ταξίδια του νου και της ψυχής. Μακάρι να τα ξαναζήσουμε».

Το σχολείο μας, με συντονιστές τους κ.κ. Μαρία Δακορώνια και Γιάννη Ευθυμιάδη, εκπροσώπησαν οι μαθήτριές μας: Δέσποινα Γαβαλά, Αριάδνη Γρίβα, Σερήνα Δατσέρη, Σοφία Εσκίογλου, Αργυρώ Καραγιάννη και Γεωργία Σκλάβου. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

2023-05-21T14:12:13+03:00
Go to Top