5ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Μαθηματικών ικανοτήτων «Πυθαγόρας» – Μαθητές Γυμνασίου

Δήλωση συμμετοχής στον διαγωνισμό «Πυθαγόρα» 11 Μαρτίου 2023

Το σχολείο μας είναι κέντρο που δέχεται εγγραφές μαθητών Γυμνασίου άλλων σχολείων 

Σας ενημερώσουμε για τη συμμετοχή του σχολείου μας στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικών ικανοτήτων «Πυθαγόρας» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για το σχολικό έτος 2022-2023. Ο  διαγωνισμός θα διεξαχθεί το πρωί του Σαββάτου 11 Μαρτίου 2023 ηλεκτρονικά με την εξ αποστάσεως μέθοδο σε χώρο που θα επιλεγεί από τον ίδιο τον μαθητή. Η ακριβής ώρα πραγματοποίησης του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί μεταγενέστερα. 

Οι μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου θα διαγωνιστούν σε διαφορετικές ομάδες θεμάτων και ο κάθε διαγωνιζόμενος καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Η απαιτούμενη ύλη θα προέρχεται από την ύλη που έχει διδαχθεί μέχρι την ημέρα του διαγωνισμού, καθώς και στις προηγούμενες τάξεις (αναλυτικά την ύλη ανά τάξη θα βρείτε εδώ: http://www.hms.gr/pythagoras/pdf/YLIKO_EXETASHS.pdf. Ενδεικτικά θέματα και αναλυτικό βοήθημα θεωρίας των τάξεων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα βρείτε στη ιστοσελίδα της ΕΜΕ (http://www.hms.gr/pythagoras/index1.html), το οποίο οι μαθητές μπορούν να το εκτυπώσουν και να το χρησιμοποιήσουν την ώρα του διαγωνισμού. Οι ερωτήσεις θα είναι κλιμακούμενης δυσκολίας, ώστε κανένας από τους συμμετέχοντες να μην αισθανθεί απογοήτευση. Μοναδική υποχρέωση των συμμετεχόντων είναι η ετήσια συνδρομή (κόστος 10€) στο περιοδικό της ΕΜΕ με τίτλο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, το οποίο εκδίδεται μια φορά το χρόνο και θα σταλεί στη Σχολή μας, από όπου θα παραλειφθεί από τους συνδρομητές σε διάστημα ολίγων ημερών μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. 

Εφόσον επιθυμείτε το παιδί σας να λάβει μέρος στον διαγωνισμό, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την ακόλουθη φόρμα: https://forms.office.com/e/TwtSe7Mm66 και να καταβάλετε έως την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 το ποσό των 10€ με μετρητά στο λογιστήριο της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne dArc. Να σας ενημερώσουμε ότι αν κάποιος μαθητής δεν έχει καταβάλει το ποσό αυτό έως την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 δεν θα λάβει ούτε αποτελέσματα, ούτε περιοδικό, ούτε διάκριση. 

 

Για πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη του διαγωνισμού κα Αντωνία Αρμάου μέσω email (aarmaou@ellinogalliki.gr) ή στο τηλέφωνο 2104179161 (εσωτ. 5). 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ

2023-02-14T20:34:41+03:00
Go to Top