6οι Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας

Για 6η χρονιά διοργανώθηκαν και φέτος οι ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ, αγώνες επιχειρηματολογίας, που συνδιοργανώνει το σχολείο μας με τα Εκπαιδευτήρια Πολύτροπη Αρμονία και το 1ο ΓΕΛ Παπάγου. Η φετινή διοργάνωση έγινε διαδικτυακά και συμμετείχαν 21 σχολεία από την Αττική, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Οι ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ φέτος εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή διοργάνωση Climate of Change. Πρόκειται για «Αγώνες Επιχειρηματολογίας – #ClimateofChange» που διοργανώνουν η ActionAid σε συνεργασία με την επιστημονική-μη κερδοσκοπική Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση και εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “End Climate Change, Start Climate of Change” υπό τον συντονισμό της WeWorld. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 16 εταίρους (ευρωπαϊκές ΜΚΟ, πανεπιστήμια και τοπικές δημόσιες αρχές) σε 13 χώρες της Ε.Ε. και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο των δράσεων της DEAR (Development Education and Awareness Raising Programme) για την εκπαίδευση σε θέματα ανάπτυξης και ευαισθητοποίησης.
Το σχολείο μας πέρασε με δύο νίκες στους τελικούς, από τους οποίους οι τρεις νικητές θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες Μαριάννα Αράπη, Σπυριδούλα Βραχνού, Νάντια Ευσταθίου, Φροσύνη Ρίνη, Κάκια Τερζίδου και στην υπεύθυνη του ομίλου κ. Αναστασία Σιατραβάνη, για την εξαίρετη προσπάθεια.

Τους αγώνες στήριξαν με την πολύτιμη βοήθειά τους οι υπεύθυνες των ομίλων Ρητορικής Δημοτικού και Γυμνασίου, κ.κ. Κορίνα Βολιώτη και Μαριαλένα Μαραθεύτη αντίστοιχα.

2021-08-24T17:43:21+03:00
Go to Top