8ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας

8οι Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας

Συγκινητικός ο απόηχος της συμμετοχής ομάδας μαθητριών/των μας της Β’ Λυκείου στο 8ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας με θέμα «Γιάννης Ρίτσος, ο ποιητής της Ρωμιοσύνης», που διοργανώθηκε από το Ζωγράφειο Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στις 17-21 Απριλίου.

Τον ποιητή της Ρωμιοσύνης τίμησαν πάνω από 200 μαθητές από σχολεία της Αθήνας της Θεσσαλονίκης, της Κύπρου, της Ίμβρου και του Γιοχάνεσμπουργκ, παρουσιάζοντας τις εργασίες τους και συζητώντας με όλα τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου που απαρτιζόταν από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς δασκάλους, συγγραφείς, δημοσιογράφους και κριτικούς λογοτεχνίας.

Οι μαθητές/τριές μας, Αριάδνη Γρίβα, Δανάη Λεοντίου, Εμμανουέλα Μουτσάτσου, Άλκηστη Μανιού, Σταυρούλα Ματθιουδάκη, Άννα Ντάλτα, Γιάννης Νταλιάνης και Στέλλα Ρέμπελου, υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών – συνοδών τους κ.κ. Μαρία Δροσοπούλου και Γιάννη Ευθυμιάδη, έθεσαν πολύ ψηλά τον πήχη του Συνεδρίου και εισέπραξαν πολλά συγχαρητήρια και ηχηρό χειροκρότημα για τις τοποθετήσεις τους και κυρίως για την προβολή μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης που είχαν πάρει από την κόρη του ποιητή, κ. Έρη Ρίτσου.

Μοναδική η εμπειρία της επίσκεψης στην Αγιά Σοφιά, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, στη Θεολογική Σχολή Χάλκης και τέλος η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα που έκλεισε με την ανακοίνωση του προέδρου του Ζωγράφειου ότι θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το 2025 με μια νέα ποιητική πρόκληση που ακούει στο όνομα Κική Δημουλά!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

2024-05-26T21:21:15+03:00
Go to Top