Χάλκινο Μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής & Καινοτομίας FGC

Βράβευση μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022

Ο Κωνσταντίνος Χρόνης, μαθητής της Γ’ Λυκείου, συμμετείχε με την Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FGC Team Greece στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής & Καινοτομίας FGC, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη 13-16 Οκτωβρίου 2022 και στην οποία έλαβαν μέρος 191 χώρες.

Η Εθνική μας κατάφερε να κερδίσει το Χάλκινο Μετάλλιο με το Project Aethra. Οι κριτές που αξιολόγησαν και τα 10 projects, από τα 164 που είχαν προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης, είναι καταξιωμένοι επιστήμονες του οργανισμού XPrize Foundation.

Επίσης, η ομάδα κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο Katherine Johnson Award for Engineering Documentation! To βραβείο δίνεται στις ομάδες που κατάφεραν μέσω του engineering documentation να παρουσιάσουν την μεθοδολογία, την στρατηγική τους, τον τρόπο σχεδίασης και δημιουργίας του ρομπότ τους, τις καινοτομίες του ρομπότ και του προγραμματισμού και ταυτόχρονα να αναδείξουν την ομάδα τους και την χώρα τους.

Σύμφωνα με το θέμα της Ολυμπιάδας, οι ομάδες κλήθηκαν να ερευνήσουν τις αιτίες και τα αποτελέσματα του CO2 στην ατμόσφαιρα, τις ανθρώπινες δραστηριότητες, την κλιματική αλλαγή, καθώς και να προτείνουν καινοτόμες λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή της τοπικής και της παγκόσμιας κοινότητας. Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα δημιούργησε το Aethra Project συνδυάζοντας σε ένα καινοτόμο σύστημα τις αντλίες θερμότητας και τα συστήματα ψύξης που χρησιμοποιούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, μειώνοντας την κατανάλωση ρεύματος και κατά συνέπεια την παραγωγή του διοξειδίου του άνθρακα.

Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

2022-10-25T14:26:24+03:00
Go to Top