Διαγωνισμός Ερμηνευτικής Ανάγνωσης Λογοτεχνικών Κειμένων

Θερμά συγχαρητήρια στους Γιάννη Βασιλαντωνάκη (Α’ Λυκείου), Τερέζα Δελατόλλα (Γ’ Λυκείου), Δέσποινα Θεοδοσιάδη (Α’ Λυκείου), Αναστασία Κούρτη (Γ’ Λυκείου) και Χριστίνα Ψιλιά (Γ’ Λυκείου) για την εξαιρετική τους παρουσία  στο Διαγωνισμό Ερμηνευτικής Ανάγνωσης Λογοτεχνικών Κειμένων για μαθητές Λυκείων, υπό την καθοδήγηση του φιλολόγου της Σχολής μας, κ. Γιάννη Ευθυμιάδη!

Ο διαγωνισμός που συνδιοργανώνεται από τα Λύκεια του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού, πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου διδικτυακά στις 8 και 9 Μαρτίου, με θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση στην Ποίηση».

Κεντρικός σκοπός του διαγωνισμού ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες να διαβάσουν ποιήματα που σχετίζονται θεματικά με την Επανάσταση του 1821, δίνοντας μέσω της ανάγνωσης και την ερμηνεία του κειμένου. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές και οι μαθήτριες αρχικά κατανοούν το νόημα του κειμένου, την ατμόσφαιρα, τα κύρια και δευτερεύοντα στοιχεία, την πρόθεση του συγγραφέα και στη συνέχεια μεταφέρουν την ερμηνεία τους στους ακροατές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

2022-03-24T12:01:12+03:00
Go to Top