Εκδήλωση Εορτασμού του “Έτους Αγίου Ιωσήφ”

Εκδήλωση Εορτασμού του "Έτους Αγίου Ιωσήφ"

Οι Αδελφές και η Εκπαιδευτική κοινότητα των Σχολείων του Τάγματος του Αγ. Ιωσήφ της Εμφανίσεως σε εορταστική εκδήλωση με την ευκαιρία του «Έτους Αγ. Ιωσήφ», το οποίο κήρυξε ο πάπας Φραγκίσκος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στο θέατρο της Σχολής μας.
Στις 8 Δεκεμβρίου 2020 ο ο Πάπας Φραγκίσκος, με την Αποστολική Επιστολή του «Patris corde – Με καρδιά ενός πατέρα», ενθυμάται την 150ή επέτειο από την ανακήρυξη του Αγίου Ιωσήφ ως Προστάτη της Καθολικής Εκκλησίας και κηρύσσει την περίοδο από τις 8 Δεκεμβρίου 2020 ως τις 8 Δεκεμβρίου 2021 ως ένα ειδικό «Έτος του Αγίου Ιωσήφ».

Αγαπημένος πατέρας, τρυφερός πατέρας, υπάκουος. Πατέρας δημιουργικού θάρρους, εργατικός, που κρατά τον εαυτό του στη σκιά. Με αυτά τα λόγια ο Πάπας Φραγκίσκος περιγράφει τρυφερά και συγκινητικά τον Άγιο Ιωσήφ. Αυτές οι ίδιες ιδιότητες αλλά και η απόλυτη πίστη που έδειξε ο Ιωσήφ στο κάλεσμα του Κυρίου, η αφοσίωση και η τρυφερότητα με την οποία περιέβαλλε την αγία Οικογένεια συγκίνησαν βαθιά την Αιμιλία ντε Βιαλάρ ήδη από τα παιδικά της χρόνια. Και όταν ήρθε η ώρα να συστήσει το δικό της μοναχικό Τάγμα αυτόν επέλεξε να γίνει προστάτης και οδηγός των Αδελφών, αυτός θα εισάκουγε την προσευχή τους και θα τις ενέπνεε σιγουριά και ασφάλεια, όπως είχε άλλοτε εμπνεύσει την οικογένειά του.

Λίγο πριν την εκπνοή του Έτους του Αγίου Ιωσήφ, λοιπόν, εμείς που ανήκουμε στην οικογένεια των Σχολείων του Τάγματος των Αδελφών του Αγ. Ιωσήφ γιορτάζουμε και τιμούμε, αλλά κυρίως προσευχόμαστε στον Άγιο Ιωσήφ να ενδυναμώνει τις Αδελφές στο έργο τους όπου γης και να φωτίζει και τα δικά μας βήματα στον δρόμο της διαπαιδαγώγησης των μαθητών μας.

Έκδηλωση Άγιος Ιωσήφ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ

2022-05-17T01:52:43+03:00
Go to Top