Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο CERN

8οι Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας

Μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου μας, με συνοδούς καθηγητές την κ. Έλενα Γερακιανάκη και τον κ. Σωκράτη Στουραΐτη, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο C.E.R.N. (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών), στη Γενεύη της Ελβετίας, από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Το C.E.R.N. είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο ερευνητικό εργαστήριο για τη Φυσική των Στοιχειωδών Σωματιδίων – Υψηλών Ενεργειών. Περίπου 6500 επιστήμονες, από 500 πανεπιστήμια και 80 εθνικότητες απ’ όλο τον κόσμο, που ασχολούνται με αυτόν τον τομέα της Φυσικής, χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του.

Στόχος ήταν οι μαθητές να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο της σύγχρονης επιστήμης και να γνωρίσουν από κοντά ενεργούς ερευνητές και επιστήμονες της Φυσικής των Στοιχειωδών Σωματιδίων – Υψηλών Ενεργειών, που προσπαθούν να ανακαλύψουν τα μυστικά του Σύμπαντος, προσφέροντας ταυτόχρονα τη γνώση τους στην ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Επίσης, οι μαθητές επισκέφτηκαν:

Στην Ελβετία: Τους φημισμένους καταρράκτες του Ρήνου όπου είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε βαρκάκια για να θαυμάσουν αυτό το θαύμα της φύσης από κοντά. Την Βέρνη (Bern), πρωτεύουσα της Ελβετίας, τον καθεδρικό του Αγίου Βικεντίου και τον Πύργο του Ρολογιού. Το κτίριο του ΟΗΕ (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών), όπου και ξεναγήθηκαν. Τη Γενεύη (Geneva), τον καθεδρικό ναό, το σπίτι του Καποδίστρια και το δημαρχείο της και, τέλος, τη Λοζάνη (Lausanne) και το Μοντρέ (Montreux)!

Στη Γαλλία: Την Ανμας (Annemasse), το Σαμονί (Chamonix) και τον μεγαλύτερο παγετώνα της Γαλλίας Mer De Glace!

Στην Ιταλία: Το Μιλάνο (Milan), τη Πλατεία Duomo, τη Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε καθώς και τη Σκάλα του Μιλάνου.

Το ταξίδι αποτέλεσε μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τους μαθητές μας και οι αναμνήσεις από την επίσκεψη είναι ανεκτίμητες!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

2024-03-14T01:55:41+03:00
Go to Top