Γιορτή «Αποφοίτησης» 2020 & 2021

Μηχανογραφικά 2022

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου υποδεχτήκαμε για μία βραδιά στους χώρους της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne d’Arc τους αποφοίτους των ετών  2020 και 2021 σε μία μεγάλη γιορτή – αντί τελετής αποφοίτησης – καθώς τις περασμένες χρονιές στο πλαίσιο της προσπάθειας αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού δεν είχαμε τη δυνατότητα να γιορτάσουμε το τελείωμα της σχολικής τους διαδρομής!

Οι μαθητές «ξεφύλλισαν» μαζί με τη Διεύθυνση του Λυκείου, το Σύλλογο Διδασκόντων αλλά και τους γονείς τους, αρκετές από τις σελίδες του βιβλίου που έγραψαν κατά τη σχολική τους σταδιοδρομία, με έντονα τα νοσταλγικά στοιχεία των δώδεκα χρόνων σχολικής ζωής.

Στη γιορτή απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής του Λυκείου, Δρ. Δημοσθένης Καρυοφύλλης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κα Γιόλη Ζαργάνη – Χαλκιά.

Ακολούθησαν οι ομιλίες των Προέδρων των δεκαπενταμελών μαθητικών συμβουλίων, κ.κ. Πάνου Μάμουλα (2021) και Μιγκέλ Ναβάρο (2020). «Είναι μία μεγάλη μέρα σήμερα, καθώς η τελετή αποφοίτησης σημαίνει το τέλος της σχολικής μας ζωής και την αρχή ενός νέου κύκλου, στον οποίο πλέον είμαστε νέοι και όχι έφηβοι και έτοιμοι να ζήσουμε καινούργιες περιπέτειες.

Στην περίπτωσή μας, ωστόσο, ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε και στον δεύτερο αρχίσαμε την κυκλική μας κίνηση χωρίς όμως την επίσημη έναρξη του αγώνα. Η τελετή δεν μπορούσε να μη γίνει, αφού σε όλους είναι κάτι παραπάνω από αισθητό το κενό αυτής της στιγμής στις σχολικές μας αναμνήσεις.

Μπορώ να πω πως βρίσκω συγκινητικό το γεγονός το ότι μετά από δύο ολόκληρα χρόνια διοργανώνεται η αποφοίτηση και το σμίξιμό μας συγκεκριμένα στο χώρο του σχολείου.

Σε αυτό το μέρος οι περισσότεροι έχουμε περάσει 12 χρόνια. Αν σκεφτεί κάποιος ότι είμαστε 20 χρόνων έχουμε περάσει τα 3/5 της ζωής μας δηλαδή το 60% στο σχολείο. Αν υποθέσουμε ότι η αποφοίτηση θα γινόταν στα 18 μας το ποσοστό θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο περίπου 67%. Πιο συγκεκριμένα, στο σχολείο περνούσαμε ένα οκτάωρο. Το οκτάωρο είναι το ένα τρίτο της ημέρας. Ωστόσο αυτό το οκτάωρο έχει μεγάλη βαρύτητα αν σκεφτούμε ότι το άλλο 1/3 της ημέρας κοιμόμαστε, άρα τα χρονικά πλαίσια που μπορούμε να είμαστε δραστήριοι περιορίζονται στα 2/3. Τελικά, τα τελευταία 12 χρόνια έχουμε περάσει ακριβώς την μισή μας ζωή εδώ!

[…] Θέλω να καταλήξω πως το σχολείο εν τέλει είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες που έχουν συντελέσει στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας σήμερα! [..]

Τώρα μετά από τόσο καιρό ειδικά όταν περνάω απ’ έξω από το σχολείο νιώθω μία πλημμύρα συναισθημάτων, αισθάνομαι μια νοσταλγία, τη νοσταλγία της σχολικής καθημερινότητας, γλυκόπικρα συναισθήματα, μια λαχτάρα να ξαναζήσω λίγο όλες τις στιγμές σε αυτό το δεύτερο σπίτι με την “άλλη” οικογένεια. Χαρές, λύπες, έρωτες, γέλια, τα πάντα μένουν σε αυτό το μέρος αλλά και στην καρδιά μας.

[…] θα θέλαμε πραγματικά να σας ευχαριστήσουμε όλους θερμά, έναν προς έναν, τη Διεύθυνση, τη Διοίκηση, το προσωπικό, τους Καθηγητές και τους Γονείς. Σας ευχαριστούμε για την προσπάθειά σας και την αφοσίωσης σας. Ο καθένας είναι σημαντικός με τον τρόπο του σε αυτό το συλλογικό έργο που χτίσαμε.»

Η γιορτή συνεχίστηκε με προβολή οπτικοακουστικού υλικού, απονομή αναμνηστικών στους απόφοιτους από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και ένα παιχνίδι …«γνώσεων» της σχολικής ζωής των αποφοίτων μας, με την ομάδα των αποφοίτων να κερδίζει αυτές των καθηγητών και των γονέων!

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με πολλά γέλια, φωτογραφίες, μαθητικές ιστορίες και φυσικά την υπόσχεση για την παρουσία όλων στην επόμενη συνάντηση μόλις δοθεί η ευκαιρία!

Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν οι κ.κ. Αντζελίνα Γρίβα (απόφοιτη 2021) και Θοδωρής Πινκερίδης (απόφοιτος 2020).

Το εικαστικό της πρόσκλησης επιμελήθηκε η κα Άννα Μπολώση (απόφοιτη 2020).

Τις παρουσιάσεις επιμελήθηκαν οι κ.κ. Άρης και Μιχάλης Ξηρίδης (απόφοιτοι 2021) και η κ. Άννα Μπολώση (απόφοιτη 2020).

Το παιχνίδι και το βίντεο ετοίμασαν οι κ.κ. Γεράσιμος Βασιλείου, Μιχάλης Κανιάρος, Μιγκέλ Ναβάρο, Ηλίας Ρίνης και Μιχάλης Σιγάλας (απόφοιτοι 2020).

Τη γιορτή συντόνισε η κα Έλενα Γερακιανάκη.

Ευχαριστούμε πολύ την κα Γεωργία Κορδά (απόφοιτη 2019) για τη φωτογραφική κάλυψη της βραδιάς.

2022-07-18T06:53:13+03:00
Go to Top