Κ’ μαθητικό συμπόσιο της UNESCO

Το Κ’ Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων Αττικής του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022.

Η φετινή συνάντηση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Υ.ΠΑΙ.Θ, αρμόδια υπηρεσία για το συντονισμό του Δικτύου ASPnet , σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και την Σχολή μας.

Το Μαθητικό Συμπόσιο αποτελεί θεσμό είκοσι χρόνων. Έχει στόχο την προώθηση και διάδοση των αρχών της UNESCO και των πανανθρώπινων αξιών που πρεσβεύει και τη δημιουργία υπεύθυνων, ενεργών πολιτών που θα δραστηριοποιούνται σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο γνωρίζοντας τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις τους.

Το θέμα του Συμποσίου 2022 ήταν «Η Ηθική διάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης» και κινήθηκε σε τρεις άξονες προβληματισμού:

  • Προσωπικά Δεδομένα
  • ΜΜΕ
  • Ιατρική

Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι μαθητές/τριες από την Α’ Λυκείου: Σεβαστή – Ειρήνη Δατσέρη, Ραφαέλα Δενζιρτζόγλου, Ελένη Καριπίδη, Γιώργος Ξαμωνάκης, Αργυρώ Παππά και Μαρκέλλα – Ελπίδα Τζαμάκου. Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η κ. Αναστασία Σιατραβάνη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των συμμετεχόντων σχολείων εντυπωσίασαν με τις γνώσεις, την κριτική σκέψη, τη μεστότητα των επιχειρημάτων και των απόψεων καθώς και τις ενδιαφέρουσες προτάσεις τους.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ζέττα Μακρή, και η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

Μετά τη λήξη των εργασιών όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους και την επιθυμία η επόμενη διοργάνωση του 2023 να πραγματοποιηθεί δια ζώσης.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

2022-05-17T02:07:38+03:00
Go to Top