Τελετή Αποφοίτησης Γ’ Λυκείου 2022

Μηχανογραφικά 2022

Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, η Σχολή μας υποδέχθηκε τους τελειόφοιτους και τις οικογένειές τους σε μία άκρως συγκινητική, αλλά και συνάμα χαρούμενη γιορτή αποφοίτησης!
Τους μαθητές και τους καλεσμένους μας, υποδέχθηκε η Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης των Σχολείων SJA, Αδ. Αγνή Παλαιολόγου, συγχαίροντάς τους για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και δίνοντάς τους τις πιο ζεστές ευχές για την επαγγελματική σταδιοδρομία τους και για την πορεία της ζωής τους.

Την εκδήλωση του Λυκείου μας τίμησαν με την παρουσία τους:
– Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Κώστας Κατσαφάδος.
– Η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πειραιά, κα Σίσσυ Αλιγιζάκη.
– Ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, κος Ευάγγελος Κορκίδης.
– Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, κος Αλέξανδρος Νανόπουλος.
– Εκπρόσωποι της Διοίκησης και των Διευθύνσεων της Σχολής μας.

Χαιρετισμό στους απόφοιτους απεύθυναν η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κα Γιόλη Ζαργάνη – Χαλκιά και η Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων, κα Μαρούσα Τσιούκα, ενθαρρύνοντάς τους να συνεχίσουν την πορεία τους, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και αναπτύσσοντας κάθε πτυχή της προσωπικότητάς τους και του χαρακτήρα τους. Τους ευχήθηκαν στην πορεία της ζωής τους να πετύχουν τους στόχους τους και να διατηρήσουν τις αρχές και τις αξίες που διδάχθηκαν στο Σχολείο μας.

Τον αποχαιρετιστήριο λόγο εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων προς τους αποφοίτους εκφώνησε ο Διευθυντής του Λυκείου, Δρ Δημοσθένης Καρυοφύλλης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τους γονείς των αποφοίτων για την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια, απευθυνόμενος προς τους αποφοίτους, τους αποχαιρέτησε με ένα σχήμα – μια αναλογία: «[…] ο δρόμος της κακίας και της κόλασης ίσως είναι η βίωση του ανικανοποίητου και η συνεχής σκέψη “τι θα γινόταν αν”. Ο δρόμος της αρετής και του παραδείσου ίσως είναι ο δρόμος στον οποίο οι επιλογές μας είναι γνήσιες δικές μας επιλογές ή τις υπερασπιζόμαστε ως τέτοιες. Όταν φτάσεις, όπως ο Robert Frost το 1916 στο σταυροδρόμι που ανοίγεται μπροστά στο χρυσαφένιο δάσος, να πάρεις τον λιγότερο ταξιδεμένο δρόμο γιατί αυτό θα κάνει τη διαφορά. Καλή συνέχεια στη βόλτα σας με τις επιλογές σας!»

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι απόφοιτοι, με τους χαιρετισμούς του Δημήτρη Δέδε, Προέδρου του τμήματος Γ1, του Διαμαντή Καραχάλιου, Προέδρου του τμήματος Γ2, του Γιάννη Χατζηδημητρίου, Προέδρου του τμήματος Γ3 και του Πέτρου Αλεβιζάκη, Προέδρου του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου του Λυκείου.

Στην εκδήλωση δόθηκαν βραβεία αθλητικών διακρίσεων στους:
1. Σωκράτη Γιαννούτσο (Βαλκανιονίκης στην επιτραπέζια αντισφαίριση)
2. Δήμητρα Βαλσαμάκη, Μαριανίνα Γκουτζουρή, Αναστασία Κούρτη, Μαίρη Περέρα και Στεφάνια Φραγκοπούλου (ομάδα πετοσφαίρισης, τελικός Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος)
3. Πέτρο Αλεβιζάκη, Γιώργο Βαφειάδη, Γιάννη Βρυώνη, Σωτήρη Κυλιντηρέα, Μελέτη Κυνηγό, Τάκη Νικολόπουλο και Θοδωρή Παπαφράγκου (ομάδα καλαθοσφαίρισης, ημιτελικός Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος)
Τιμητικό βραβείο δόθηκε και τον Σπύρο Τσίρο, ο οποίος ολοκλήρωσε την φοίτησή του στη Γ’ Λυκείου χωρίς απουσίες.

Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ τραγούδι, αναμνήσεις, φωτογραφίες και βίντεο από τη σχολική τους πορεία και την πολυήμερη εκδρομή τους στη Λευκάδα.
Ξεχωριστός και ποιητικός ήταν ο αποχαιρετισμός των μαθητών που φοίτησαν στο σχολείο μας για 12 χρόνια, ενώ τη βραδιά συνόδευσαν μουσικά οι απόφοιτοι που υπήρξαν μέλη της χορωδίας του σχολείου μας. Τέλος οι απόφοιτοι «έπαιξαν» με τους καθηγητές τους «Μάντεψε Ποιος» και με μικρά δρώμενα μετέφεραν με πολύ χιούμορ στους προσκεκλημένους μας, την ατμόσφαιρα και την ψυχολογία που επικρατεί σε όλη την πορεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Την ξεχωριστή αυτή βραδιά συντόνισαν οι κκ. Λιλάντα Αδαμίδη και Έλενα Γερακιανάκη.

Τελετή Αποφοίτησης Γ’ Λυκείου 2022

2022-07-18T07:09:00+03:00
Go to Top