Ενημέρωση Γονέων/Κηδεμόνων Των Μαθητών/Τριών Της Α’ Γυμνασίου

Πρόσκληση Γνωριμίας Α Γυμνασίου

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι χτύπησε! Οι Αδελφές, το διδακτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό της Σχολής υποδέχτηκαν με χαρά τα μεγάλα παιδιά – των β’ & γ’ τάξεων – και καλωσόρισαν τα μικρά παιδιά της α’ τάξης.
Αναγνωρίζοντας πως η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα η Διευθύντρια του Γυμνασίου, η Επιστημονική Σύμβουλος του Γαλλικού Τμήματος και η Συντονίστρια του Αγγλικού Τμήματος έδωσαν διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας και το πρόγραμμα σπουδών σε αυτή τη σχολική μονάδα.
Γνωστοποιήθηκε η στοχοθεσία του γυμνασίου η οποία έχει ως πυλώνες την απόκτηση γνώσεων – τυπικών προσόντων, hard skills όπως αποκαλούνται και την κατάκτηση δεξιοτήτων – συμπεριφορών, των επονομαζόμενων soft skills.
Για την επίτευξη των στόχων χρησιμοποιούνται ποικίλα μέσα και προγραμματίζονται πολλές δράσεις, εντός ή εκτός σχολικής τάξης, σε τακτά χρονικά διαστήματα ή σε καθημερινή βάση. Ανάμεσα στα μέσα που χρησιμοποιούνται στη διδακτική πράξη βρίσκεται το πρόσθετο έντυπο υλικό – τα εγχειρίδια που έχουν επιμεληθεί εκπαιδευτικοί του σχολείου – το οποίο στοχεύει στην εμβάθυνση της παρεχόμενης γνώσης και στην εξάσκηση. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές προετοιμάζονται έγκυρα και έγκαιρα για την επόμενη τάξη.
Προβλήθηκαν ενδεικτικά κάποια από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται, όπως το ετήσιο πρόγραμμα Adopt a Ship και η αδελφοποίηση με το σχολείο του Βελγίου Collège d ‘Alzon.
Δόθηκαν επεξηγήσεις για την εφαρμογή διευρυμένου εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος στο πλαίσιο του οποίου ενισχύονται η νεοελληνική γλώσσα, τα μαθηματικά και οι ξένες γλώσσες. Επίσης, διευκρινίστηκε η αλληλουχία των διπλωμάτων στις ξένες γλώσσες και ο τρόπος που δομείται η διδασκαλία τους, ώστε οι μαθητές να οδηγούνται με επιτυχία στην απόκτησή τους.
Τέλος, αποσαφηνίστηκε ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών στο γυμνάσιο και επισημάνθηκε στους μαθητές η ανάγκη ενεργούς παρακολούθησης του μαθήματος, καθημερινής μελέτης και ορθής κατανομής του χρόνου μεταξύ υποχρεώσεων και δραστηριοτήτων.
Η συνάντηση έκλεισε με την ευχή τα παιδιά να ονειρευτούν, να σχεδιάσουν και να πράξουν ώστε η χρονιά να είναι πλούσια σε εμπειρίες και οι αναμνήσεις που θα αφήσει όμορφες!

2022-09-19T22:30:41+03:00
Go to Top