Απονομή της σύμβασης και της πινακίδας συνεργασίας στις Ελληνογαλλικές Σχολές και στα εγκεκριμένα για τη διεξαγωγή των εξετάσεων ιδρύματα από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Απονομή της σύμβασης και της πινακίδας συνεργασίας

Την 16η Φεβρουαρίου 2022 έλαβε χώρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος η τελετή απονομής της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του IFG / Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και των εκπροσώπων των Ελληνογαλλικών Σχολών της χώρας.  

Η τελετή -στην οποία προήδρευσε o κ. Νικολά Χριστοδούλου, Διευθυντής του Τμήματος Εξετάσεων- έγινε παρουσία του Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, κ. Nicolas Eybalin, και των εκπροσώπων των Ελληνογαλλικών Σχολών, καθώς και διαφόρων ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, αλλά και των βραβευθέντων στις εξετάσεις του Ιουνίου 2021. 

Ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου υπενθύμισε την παρουσία του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα τα τελευταία 115 χρόνια, και τόνισε τη σημασία της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας, η οποία αποτελεί «ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον σύγχρονο πολίτη, σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο σκληρός». Υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι πολλοί νέοι Έλληνες στρέφονται προς τα γαλλικά πανεπιστήμια για να λάβουν διδασκαλία υψηλής ποιότητας, ενώ το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, από την πλευρά του, τους βοηθά σε κάθε τους βήμα, εφόσον το επιθυμούν. Έπειτα, υπογράμμισε το γεγονός ότι οι σπουδές στα γαλλικά πανεπιστήμια παρέχονται δωρεάν σε όλους τους πολίτες, Έλληνες και ξένους, με εξαίρεση τα έξοδα εγγραφής που αντιστοιχούν σε ένα μικρό ποσόν. Εν συνεχεία, επικύρωσε εμφατικά τις φιλικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας. 

Τέλος, ο κ. Νικολά Χριστοδούλου κάλεσε καθέναν από τους εκπροσώπους των Ελληνογαλλικών Σχολών να ανεβεί στο βήμα για να παραλάβει την πινακίδα του. Ο κ. Χριστοδούλου υπογράμμισε από πλευράς του την ποιοτική διδασκαλία των άριστα επιμορφωμένων καθηγητών,  οι οποίοι εφαρμόζουν καινοτόμες μεθόδους, σεβόμενοι την παράδοση, συγχρόνως.

Ανακοινώσεις Γαλλικών

Απονομή της σύμβασης και της πινακίδας συνεργασίας στις Ελληνογαλλικές Σχολές και στα εγκεκριμένα για τη διεξαγωγή των εξετάσεων ιδρύματα από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

16 Φεβρουαρίου, 2022|
2022-06-27T07:14:43+03:00
Go to Top