Πενθήμερη Εκδρομή 2023

Πενθήμερη Εκδρομή 2023

Με την άφιξή μας στην πόλη των Χανίων ξεκινήσαμε την περιήγησή μας από τους τάφους των Βενιζέλων και ακολούθησε βόλτα στη νέα και την παλιά πόλη. Η Βενετσιάνικη εκκλησία, η Βενετσιάνικη Λότζια, το τζαμί των Γενίτσαρων, ο προμαχώνας Σαν Σαλβατόρε, η εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου αποτέλεσαν κάποια από τα αξιοθέατα της ξενάγησής μας. Στη διαδρομή μας για το Ηράκλειο, κάναμε πιτ στοπ για καρτ!

Τη 2η μέρα ξεναγηθήκαμε στα Μινωικά Ανάκτορα της Κνωσού, όπου σύμφωνα με την παράδοση αποτέλεσε την έδρα του βασιλιά Μίνωα και πρωτεύουσα του κράτους του. Στη συνέχεια, στην πόλη του Ηρακλείου περάσαμε τον ελεύθερο χρόνο μας προσπαθώντας να «δραπετεύσουμε» από γνωστό escape room!

Η 3η μέρα ήταν αφιερωμένη στο Ρέθυμνο και τη Μονή Αρκαδίου, γνωστή ως μνημείο της Πίστεως και των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων του Κρητικού λαού. Η επίσκεψη στην πόλη του Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε ..εποχούμενη σε segway, πατίνια και ποδήλατα!

Η 4η μέρα μας βρήκε στην περιοχή της Ελούντας, όπου με καραβάκι επισκεφθήκαμε το νησί της Σπιναλόγκας. Η ιστορία του νησιού εξακολουθεί να προκαλεί δέος, καθώς έχει υπάρξει ενετικό οχυρό, καστροπολιτεία, καταφύγιο επαναστατών, τόπος εξορίας λεπρών και κόμβος επικοινωνίας με το Κάιρο επί Κατοχής.

Η τελευταία μας μέρα περιελάμβανε μοναδικές στιγμές στο CRETAquarium, το ενυδρείο που εξειδικεύεται στην παρουσίαση των ειδών και των οικοσυστημάτων της Μεσογείου. Στη συνέχεια και πριν την επιστροφή μας στην Αθήνα, περιηγηθήκαμε στην πόλη του Ηρακλείου και στο παλιό (ενετικό) λιμάνι.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνοδούς καθηγητές κ.κ. Έ. Γερακιανάκη, Ν. Δαρμή, Γ. Κυριακούλη, Μ. Σάρδη και Α. Σιατραβάνη που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μείνει η εκδρομή αυτή αξέχαστη σε όλους.

Είμαστε σίγουροι πως αυτό το ταξίδι όχι μόνο θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη των μαθητών μας, αλλά θα αποτελέσει και πηγή δύναμης για το επόμενο απαιτητικό «ταξίδι» των εξετάσεων!

2023-03-13T00:01:54+03:00
Go to Top