Όμιλος Model United Nations (MUN)

Ο όμιλος Αγγλόφωνου Μαθητικού Μοντέλου ΟΗΕ (Model United Nations, MUN) είναι ένα καινοτόμο, βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα – προσομοίωση των εργασιών των οργάνων του ΟΗΕ. Συμμετέχοντας στον όμιλο, οι μαθητές ερευνούν και ενημερώνονται μεταξύ άλλων για θέματα της διεθνούς επικαιρότητας, πολιτικού, κοινωνικού, οικονομικού περιεχομένου, θέματα περιβάλλοντος και παγκόσμιας ειρήνης. Μαθαίνουν να επεξεργάζονται πληροφορίες, συγκροτούν εισηγήσεις και συνθέτουν ψηφίσματα χρησιμοποιώντας την Αγγλική γλώσσα με στόχο τη συμμετοχή τους σε Μαθητικά Συνέδρια Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών, που θεωρείται ορόσημο στην ακαδημαϊκή τους πορεία. Διαμορφώνονται έτσι συνειδητοποιημένοι πολίτες με συγκροτημένο δημόσιο λόγο, με γνώση και ευαισθησία σε διεθνή ζητήματα.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Ντόρα Ασυριάν

Συμμετοχή στο Μαθητικό Μοντέλο ACGMUN του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών.  

Στο πλαίσιο του ομίλου MUN και με την αρωγή της υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Ντόρας Ασυριάν, μαθητές μας προετοιμάστηκαν και συμμετείχαν με επιτυχία στο Αγγλόφωνο Συνέδριο ACGMUN του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών, στις 1-2 Απριλίου 2023. Στο Συνέδριο – Μαθητικό Μοντέλο των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, οι μαθητές μας εργάστηκαν σε διάφορες Επιτροπές, προσομοιώνοντας τις προβλεπόμενες διεργασίες στη Γενική Συνέλευση και σε Ειδικές Επιτροπές, και αποκομίζοντας  μοναδικές εμπειρίες. Συγχαρητήρια σε όλους!  

Συμμετοχή των μαθητών μας στο Campion Model UN.  

Ομάδα μαθητών μας του ομίλου MUN συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο Αγγλόφωνο Συνέδριο MUN που διοργάνωσε το Campion School στις 14-15 Οκτωβρίου. Οι μαθητές μας, εκπροσωπώντας την Ουγγαρία, εργάστηκαν σε διάφορες επιτροπές του ΟΗΕ για να καταλήξουν σε ψηφίσματα μέσω γόνιμης συνεργασίας και εποικοδομητικού διαλόγου με άλλες χώρες. Η ομάδα μας κατάφερε να είναι η βασική εισηγήτρια του τελικού ψηφίσματος της Επιτροπής Κοινωνικών, Πολιτιστικών και Ανθρωπιστικών Θεμάτων στη Γενική Συνέλευση, καθώς και του τελικού ψηφίσματος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, τα οποία ψηφίστηκαν από την ολομέλεια. Συγχαρητήρια σε όλους!  

Συμμετοχή των μαθητών μας στο LOGOS Model UN.  

Μαθητές του ομίλου MUN της σχολής μας προετοιμάστηκαν υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Ντόρας Ασυριάν και συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία στο Αγγλόφωνο Συνέδριο LOGOS Model UN, προσομοίωση των εργασιών του ΟΗΕ, που πραγματοποιήθηκε στη σχολή Μωραΐτη στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2023. Εκπροσωπώντας το Πακιστάν, οι μαθητές μας εργάστηκαν σε διάφορες επιτροπές και συνέβαλαν ουσιαστικά στη σύνταξη των τελικών ψηφισμάτων, αποκομίζοντας τα μέγιστα από την εμπειρία αυτή. Συγχαρητήρια σε όλους!