Όμιλος Εκμάθησης Κινέζικης Γλώσσας

Όμιλος εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας (Δευτέρα έως Πέμπτη)

Η Κινεζική γλώσσα ομιλείται από το 1/5 περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού. Με το δεδομένο ότι η Κίνα εξαπλώνεται προς τη Δύση, η γνώση της μπορεί να προσφέρει σημαντικό πλεονέκτημα στην επαγγελματική σταδιοδρομία των μαθητών μας. Αν και η προφορά της κινεζικής είναι δύσκολη, η σύνταξη είναι πολύ εύκολη, γιατί δεν υπάρχουν άρθρα, γένη, πτώσεις, ρηματικοί τύποι. Οι λέξεις αποτελούνται από άλλες απλές μονοσύλλαβες λέξεις, από τις οποίες προκύπτουν σύνθετες. Στην κινεζική γραφή οι απλές λέξεις είναι μόλις 328, ενώ τα ιδεογράμματα είναι πολύ περισσότερα. Η Σχολή μας, στην προσπάθειά της να δώσει στους μαθητές της όσο το δυνατόν περισσότερα μορφωτικά εφόδια, έχει συμβληθεί με τον Ελληνοκινεζικό Οργανισμό Φιλίας και Συνεργασίας, ο οποίος οργανώνει και διεξάγει εξετάσεις με τη συνδρομή του Μορφωτικού Τμήματος της Κινεζικής Πρεσβείας.

Όμιλος εκμάθησης της ισπανικής γλώσσας (κάθε Σάββατο, 09:30-11:30)

Η Ισπανική γλώσσα είναι η επίσημη γλώσσα της Ισπανίας και άλλων 20 χωρών σε όλο τον κόσμο. Ομιλείται ως πρώτη γλώσσα από περίπου 500 εκατομμύρια ανθρώπους και θεωρείται η δεύτερη πιο σημαντική γλώσσα μετά την αγγλική στον δυτικό κόσμο.
Με τον κύκλο μαθημάτων που θα προσφέρει ο «Όμιλος των Ισπανικών» επιδιώκουμε οι μαθητές μας να αποκτήσουν τις γνώσεις που αναλογούν στο επίπεδο Α2 (Βασική Γνώση), έτσι ώστε όποιος μαθητής επιθυμεί, να μπορεί να εξεταστεί για τα διπλώματα επιπέδου Α2 του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας τον Μάιο ή του διπλώματος DELE του Ινστιτούτου Θερβάντες τον Μάιο ή τον Ιούλιο. Η εκμάθηση της γλώσσας γίνεται με τρόπο έτσι ώστε να αξιοποιούνται οι γνώσεις των μαθητών μας στη γαλλική και αγγλική γλώσσα, κάνοντας συνδυασμούς και παραλληλισμούς, μεθοδολογία που βοηθά την εκμάθηση όλων των συναφών γλωσσών, όπως είναι αυτές.

2021-08-24T14:21:00+03:00
Go to Top